Datum: zondag 14 oktober 2018, 16:58 - Auteur: Redactie

Baronie veegt pover Leonidas hard van de mat, hattrick voor Mijnhijmer

Baronie blijft toonaangevend in de Hoofdklasse B. Zondagmiddag won de Bredase club op eigen veld van Leonidas, dat beduidend inferieur was aan de dadendrang van de thuisploeg.

Het ontzag dat vooraf aan de tegenstander werd toegekend bleek achteraf volkomen misplaatst. Een alleszins matig spelend Baronie bleek desondanks uiteindelijk veel te sterk voor een pover spelend Leonidas. Vanaf de allereerste minuut bleek de thuisclub heer en meester. De thuisclub bleek aanvankelijk in slaap gesukkeld door de geringe tegenstand van de Rotterdammers. Kankam wist al heel snel een knap genomen corner van Mohammad bij de tweede paal met het hoofd knap te verzilveren om zijn ploeg al snel aan de leiding te helpen 1-0. Zonder tot al te opzienbarend spel te komen leek de thuisclub vervolgens over de bezoekers heen te walsen, maar een gebrek aan Bredase gretigheid deed het duel min of meer verzanden. Baronie bleek onnodig slordig in de combinaties en gaf zelfs de gelegenheid om de bezoekers langzamerhand terug in de wedstrijd te laten komen. Dat resulteerde pas na ruim een half uur in een schot van Kappel dat door Baroniedoelman Van Oorschot echter knap werd bezworen. Even later was een onderschepping van Veldhof aanleiding voor Mijnhijmer (foto) om doelman Fortes vanaf een kleine 35 meter tot figurant te degraderen. Zijn meesterlijke lob eindigde echter op het dak van het vijandelijke doel. Vlak voor de pauze was Fortes wel attent bij een poging van Tjien-Fooh door tijdig uit zijn heiligdom te komen. Ondanks een duidelijk overwicht mocht de thuisclub in de handen knijpen dat Biekman een knappe solo van Morabit in de allerlaatste seconden van de eerste helft alsnog in de kiem deed smoren.

Baronie was er zich van bewust dat het de wedstrijd na de pauze zo snel mogelijk moest beslissen. Nadat Fortes een knal van Mohammad maar ternauwernood had kunnen pareren was het even later Mijnhijmer die een fraaie solo van Tjien-Fooh simpel mocht binnen schuiven 2-0. Niet veel later viel dan toch de defintieve beslissing. Een schot van Tjien-Fooh werd aanvankelijk knap gekeerd door Fortes. Toen Ramos zich in de rebound vervolgens vergreep aan het shirt van Jens Wirix was de prima leidende arbiter Van der Werff genoodzaakt om de bal op de stip te deponeren. Mijnhijmer had daarna geen enkele moeite om de 3-0 voor zijn ploeg aan te tekenen. Leonidas spartelde nog even tegen via een knal van Tsankov maar Van Oorschot was met behulp van Vermeulen onvermurwbaar. Met de inbreng van Mekkaoui voor de goed spelende maar leeggespeelde Mohammad kwam er weer wat meer vuur in de wedstrijd. Fortes bracht redding op een inzet van Mekkaoui en Mijnhijmer was uit een voorzet van Tjien-Fooh met een kopbal dicht bij een volgende treffer. De bezoekers waren via Morabit en Ahmar el Hank daarna ook nog even gevaarlijk Die pogingen bleken uiteindelijk maar een oprisping. Mekkaoui wees voor de thuisclub een andere invaller Mark Schuit de weg naar de 4-0 waarna de bezoekers het hoofd volledig in de schoot legden. Tjien-Fooh liet Mijnhijmer na een weergaloze actie op de achterlijn zijn vijfde treffer aantekenen. Daarna mocht Mekkaoui na een prachtige aanval langs vele schijven zijn handtekening zetten onder zijn uithaal die via de onderkant van de lat doel trof 6-0.

Met deze overwinning nestelt Baronie zich op een knappe tweede plaats in de Hoofdklasse B. Gezien de vele merkwaardige uitslagen bij de overige teams geeft dit echter voorlopig nog geen enkele garantie op een succesvolle eindlassering. Daarvoor zijn er natuurlijk nog te veel wedstrijden te gaan en zal de eerstvolgende   uitwedstrijd bij Nuenen waarschijnlijk meer duidelijkheid bieden over de ware krachtsverhoudingen in deze afdeling.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens)

Baronie – Leonidas 6-0 (1-0)
1-0 Jamie Kankam, 2-0 en 3-0 (pen.) Jorik Mijnhijmer, 4-0 Mark Schuit, 5-0 Jorik Mijnhijmer, 6-0 Nizar Mekkaoui.

 

(foto’s door Jos Thommassen)