Datum: zondag 5 november 2023, 17:46 - Auteur: Redactie

Baronie vergeet ‘revival’ te voltrekken in Meerssen

Baronie verloor zondagmiddag een kelderkraker in de Derde Divisie. SV Meerssen was voor rust al beslissend tegen het bezoek uit Breda.

Het belang van de wedstrijd in Meerssen was vooraf meer dan duidelijk. Namelijk niet verliezen van een ploeg die slechts een punt onder je op de ranglijst staat. Dat het dan toch mis gaat is heel vervelend en zeker als dat geheel onnodig blijkt te zijn. De groenwitten begonnen nog alleraardigst en speelden fris en onbevangen maar gingen vanwege verdedigende fouten alsnog de bietenbrug op. Voor de neutrale toeschouwer was het een spectaculaire pot waarin vooral in de eerste helft van alles gebeurde. Goed voetbal van beide ploegen met een spannend scoreverloop en fraaie doelpunten. Na de hervatting wederom kansen en mogelijkheden te over voor beide ploegen maar qua niveau vaak rommelig mede door het warrige optreden van de arbiter.

Baronie kreeg de eerste kans van de wedstrijd toen Townsend met een prachtige voorzet de vrijgelopen Loshi wist te bereiken. Diens volley werd echter fraai gepareerd door Meerssendoelman Mertens. Na fraai voorbereidend werk van Loshi moest de Limburgse doelman opnieuw reddend optreden om de doorgebroken Cecilia van scoren af te houden. Daarna volgden de gebeurtenissen zich snel op. Een pegel van de Limburgse aanvaller Hannon vloog rakelings langs de paal waarna balverlies van gelegenheid rechtsachter Bortolotti de openingstreffer voor de thuisclub inleidde. Odetola-Benjamin bediende de inkomende Everaers die van dichtbij simpel kon binnentikken 1-0. Niet veel later kon de thuisclub na wederom slecht Bredaas uitverdedigen de voorsprong verder uitbreiden. Weer was het Odetola-Benjamin die de voorzet gaf waarop Baroniedoelman Brand zich verkeek en Cena simpel met het hoofd raak kon knikken 2-0. Baronie toonde echter veerkracht en kwam binnen enkele minuten knap weer op gelijke hoogte. Eerst was het Keuken die doelman Mertens met een hard schot vanaf de rand van het zestienmetergebied verraste 2-1. Vervolgens was het Loshi die een voorzet van Zimmerman fraai met het hoofd binnenwerkte 2-2. Het spel golfde op en neer en Brand voorkwam een nieuwe Bredase achterstand bij een inzet van Hannon. Het bleek uitstel van executie, want in de blessuretijd van de eerste helft was het opnieuw Cena die zijn ploeg met een zondagsschot nogmaals aan de leiding bracht 3-2.

De tweede helft was kwalitatief een stuk minder aantrekkelijk maar de spanning vergoedde veel. Baronie deed verwoede pogingen om weer naast de thuisclub te komen, maar moest op het steeds moeilijker te bespelen veld waken om niet opnieuw tegen een tegentreffer aan te lopen. Zo redde Brand fraai op een van richting veranderde inzet van Everaers en zocht Odetola-Benjamin in geheel vrije positie het doel te hoog. Aan de andere kant zocht ook Cecilia in kansrijke positie het doel op de verkeerde plek. Nadat Brand de doorgebroken Cena nog maar eens van scoren had afgehouden gingen de Baronnen met een viertal wissels nog nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Centrumverdediger Van Gestel verhuisde naar de spits en sleurde daar dat het een lieve lust was. Na een combinatie met El Morabit leek hij dichtbij de zo gewenste gelijkmaker maar zijn inzet vloog naast het Limburgse doel. De beste kans was voor Keuken die geheel vrijstaand echter niet de rust vond om de bal voldoende te drukken om de bal tussen de palen te jagen. In een chaotische slotfase slaagde Baronie er vervolgens niet meer in om alsnog de gelijkmaker te forceren waarmee het geheel onnodig de zo belangrijke punten had weggegeven.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens)

SV Meerssen – Baronie 3-2 (3-2)
1-0 en 2-0 SV Meerssen, 2-1 Rob Keuken, 2-2 Skender Loshi, 3-2 SV Meerssen.