Datum: dinsdag 9 juli 2024, 12:21 - Auteur: Redactie

Baronie verliest coach Marco Verbeek aan Club Brugge

Hij stapte vorig seizoen pas in als trainer van Derde Divisie-club Baronie, degradeerde onlangs naar de Vierde Divisie en laat sportpark de Blauwe Klei nu plotseling achter zich. Marco Verbeek wordt de nieuwe assistent-coach van Club Brugge.

“In de winterstop besloten beide partijen nog met elkaar door te zullen gaan, maar in de afgelopen dagen heeft Verbeek een unieke kans gekregen die hij niet kon weigeren. De oefenmeester uit Culemborg kreeg van een topclub uit de Belgische hoogste klasse een aanbieding om daar als assistent-trainer aan de slag te gaan”, verklaart Baronie op zijn digitale thuis.

“Het bestuur van Baronie betreurt enerzijds het vertrek van Verbeek, met wie in het afgelopen seizoen een constructieve en vruchtbare samenwerking is opgebouwd. Anderzijds heeft de clubleiding begrip voor het nemen van een dergelijke stap door Verbeek, een kans die zich wellicht eenmalig voordoet.”

“Achter de schermen zijn we, samen met Technisch Manager Martin Clerx, natuurlijk onmiddellijk aan de slag gegaan om zo snel mogelijk de vrijgekomen positie van hoofdtrainer in te kunnen gaan vullen. Wij hopen ook op zeer korte termijn een nieuwe hoofdtrainer te kunnen presenteren.”