Datum: zondag 21 oktober 2018, 16:33 - Auteur: Redactie

Baronie verzuimt koploper te worden na oliedomme penalty

Omdat zowel Baronie als Nuenen te boek staan als twee goed voetballende ploegen werd er vooraf gerekend op een leuke pot voetbal zondagmiddag. Dit vooral ook omdat het hier teams betreft die op de ranglijst in de top van de Hoofdklasse B vertoeven. Die verwachting werd voor het ruim opgekomen publiek helaas niet waargemaakt. Vooral in het eerste bedrijf was het een saaie vertoning waarin amper hoogtepunten waren te ontdekken.

Baronie ging niettemin voortvarend van start omdat de thuisclub het initiatief aanvankelijk aan de bezoekers liet. Dat leidde na ruim 10 minuten al tot een schoonheid van een Bredase treffer. Een sublieme combinatie tussen de gebroeders Wirix bracht Sander in vrije positie voor Nuenendoelman Keeris die met een fraaie beweging het bos in werd gestuurd 0-1. Wie had gedacht dat de Baronnen meteen daarna zouden doordrukken kwam echter bedrogen uit. Om onverklaarbare reden gaven de bezoekers het initiatief vervolgens uit handen. Nuenen kreeg dan ook een duidelijk overwicht, maar speelde in een dermate laag tempo dat de Bredase defensie totaal niet in problemen kwam. De slaapverwekkende vertoning werd in de allerlaatste minuut voor rust echter totaal onverwacht opgeschrikt door een volkomen onnodige actie van routinier Kankam. Nuenenaanvaller Van de Donk drong het Bredase zestienmetergebied binnen maar werd door de Bredase aanvoerder naar de buitenkant gedrongen. Er leek dan ook geen vuiltje aan de lucht totdat Kankam een volkomen onnodige beweging maakte waardoor Van de Donk ten val kwam. Scheidsrechter Midden kende geen twijfel en wees gedecideerd naar de stip waarna Van de Donk het vonnis zelf voltrok 1-1.

Na de hervatting werd het spel wat aantrekkelijker zonder overigens tot grote hoogte te stijgen. Het spel golfde wat meer op en neer waarbij de thuisclub tot de beste kansen kwam. Zo moest Baroniedoelman van Oorschot redding brengen op een kopbal van Van de Donk en schoot Mekkaoui aan de andere kant in kansrijke positie te zacht in. Voorts moest Van Oorschot tot 2 keer toe handelend optreden bij pogingen van de gevaarlijke Van de Donk terwijl Mekkaoui bij een snelle Bredase counter de bal net iets te ver voor zich uitspeelde waardoor Keeris tijdig redding kon brengen. De beste kans in de tweede helft was niettemin voor de groenwitten. De weer sterk spelende Vermeulen zag zijn kopbal uit een corner van Mekkaoui echter op de doellijn worden weggehaald door Nuenenverdediger Van Bokhoven. Het was meteen het laatste wapenfeit in dit duel waarna de wedstrijd langzaam doodbloedde.

Baronie liep door de nederlaag van Halsteren weliswaar een punt in op de koploper, maar omdat concurrenten Groene Ster, Gemert en Unitas wel de volle winst binnenhaalden duikelde Baronie op de ranglijst van plaats 2 naar 5. Met slechts 2 punten achterstand en nog 2 wedstrijden te gaan blijft Baronie niettemin n de race om de eerste periodetitel. Volgende week mag Baronie op eigen veld tegen Alphense Boys tonen dat die titel nog altijd tot de mogelijkheden behoort.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens)

Nuenen – Baronie 1-1 (1-1)
0-1 Sander Wirix, 1-1 Nuenen (pen.).