Datum: zondag 7 oktober 2018, 18:30 - Auteur: Luke Thomas

Baronie is voor de rust al klaar met De Meern

Na twee weken zonder overwinning had Baronie zondag maar één doel: de drie punten in de Hoofdklasse B. Het Utrechtse De Meern was het enige wat nog in de weg stond. Maar een moeilijke barricade vormde het niet. De Baronnen bleken een maatje te groot en wonnen gemakkelijk met 3-0.

De mannen van Baronie kregen vandaag de kans iets te doen wat NAC vrijdagavond niet lukte: winnen van Utrechters. Alleen hadden de Baronnen het vandaag iets makkelijker. De VAR stond niet in de weg en bovendien was scheidsrechter Kok vandaag vastberaden geen penalty te geven. Niet scheidsrechterlijke dwalingen, maar individuele klasse domineerde vandaag het Bredaase natafelgesprek.

Al vanaf de eerste minuut waren de verhoudingen duidelijk. Baronie domineerde, De Meern incasseerde. De bezoekers begonnen absoluut niet scherp en leidden vooral gevaarlijk balverlies op hun eigen helft. Het was wachten op de eerste treffer, die al na tien minuten viel. Wie anders dan Mustafa Mohammad opende de score. Naar binnen kappen en de bal in de verre hoek krullen. Zoals hij dat al tig keer eerder deed. Maar niemand is opgewassen tegen het handelsmerk van Mohammad. 1-0. Het voorbereidende werk van coach Jurriaan van Poelje werpt zijn vruchten af. “Wij wisten dat zij alles voetballend wilden oplossen. Dus daar waren we op ingesteld. Druk zetten op het juiste moment. Als wij de bal veroveren op het moment dat zij het middenveld inspelen, hebben we de kwaliteit om zulke momenten gelijk af te straffen. Dat zag je bij de 1-0, maar ook bij de 2-0.”

Ook bij achterstand hadden de Domstedelingen aanvallend niets te brengen. Dus besloot Baronie nog maar een offensief tandje bij te zetten. Met de 2-0 als gevolg in de twintigste minuut. Een prachtig Angelino-achtig steekballetje over de verdediging van Wouter Prent zette Jason Tjien-Fooh één-op-één met de keeper. Een nepschot bracht de keeper ten val, waardoor de aanvaller alle tijd had om langs de goalie te dribbelen. De Meern wordt overlopen.

Toch houden de bezoekers de schade enigszins beperkt. Het lijkt met 2-0 de rust in te gaan, alleen de laatste trap van de eerste helft is een bijzondere. Jorik Mijnhijmer volleert een stuiterende bal vol in de rechterhoek en zet zo zijn ploeg op 3-0. ‘Een wereldgoal’, volgens Van Poelje. De aanval van de thuisploeg is, net als elke zondag, on fire.
Ruststand: 3-0. Baronie leidt, De Meern lijdt. De irritaties zijn merkbaar na het fluitsignaal.

Geen koffie of ranja in de kleedkamer. Nee, een flinke dosis slaapthee staat de Baronnen te wachten. Want de tweede helft is tamelijk saai. Baronie vindt het eigenlijk wel best, De Meern probeert, maar kan geen potten breken. Zelfs een kans voor open doel wordt naast geschoten. Door Alain de Koter, die een minuut later het veld geblesseerd moet verlaten. Het zit ook niet mee. Het wedstrijdplan van Van Poelje werkt. “In de eerste helft hebben we gelijk het verschil gemaakt. En dan moeten we de wedstrijd doodmaken. Na de rust lieten we hun voetballen, zodat wij toe konden slaan op de counter. Ik heb gezegd dat ik geen dom balverlies wil zien, geen corners tegen en natuurlijk de nul wil houden. Dat hebben we goed gedaan: ze hebben geen kans gehad”, aldus de jonge succestrainer tegenover Voetbalinbreda.nl.

Dus beleeft de aanhang op de Blauwe Kei een macaroni-achtige tweede helft. Saai, maar net genoeg om er een voldaan gevoel van te krijgen. Baronie springt slordig om met haar kansen en alleen Mijnhijmer komt met een vrije trap op de lat nog dichtbij een treffer. Verdedigend is de thuisploeg solide en kan de uitploeg maar geen doorbraak vinden. Baronie wint overtuigend en klimt naar de derde plek.

Baronie – De Meern 3-0 (3-0)
1-0 Mustafa Mohammad, 2-0 Jason Tjien-Fooh, 3-0 Jorik Mijnhijmer