Datum: zondag 4 november 2018, 18:41 - Auteur: Redactie

Baronie wint knap, maar grijpt nét naast periodetitel

Baronie beleefde een net zo spannende als vruchtbare middag in de Hoofdklasse B zondagmiddag. In Zeeland werd Vlissingen verslagen en was de periodetitel virtueel gezien even in Bredase handen.

Met een verdediging die amper iets weggeeft en een aanval waarin altijd wel iemand scoort heeft Baronie momenteel een team dat moeilijk is te verslaan. Bovendien beschikt Baronietrainer Van Poelje over wisselspelers die nauwelijks een verzwakking zijn wanneer hij ze in moet brengen. Zo kan de trainer ook per wedstrijd bekijken wie hij op dat moment denkt nodig te hebben. Vorige week tegen Alphense Boys verkoos hij Mohammad boven Mijnhijmer, tegen Vlissingen was het net andersom. Een luxe die maar weinig trainers zich kunnen permitteren.

Ook Vlissingen bleek uiteindelijk niet bestand tegen de Bredase degelijkheid. De thuisclub begon overigens sterk aan het duel. Na amper een minuut kreeg Pattinama vanaf 20 meter een vrije trap te nemen. Zijn loepzuivere inzet leek in de kruising te vliegen maar Robbert van Oorschot toonde zich weer een uiterst betrouwbare doelman door de bal over de lat te werken. Daarna nam Baronie het initiatief om het in die eerste helft niet meer af te geven. Vlissingen moest terug en had de grootste moeite om vooral het gevaar Mekkaoui te beteugelen. Een hard schot van de handige linksbuiten werd gekeerd door doelman Ben Sallam, die even later nog eens redding moest brengen op een pegel van Mijnhijmer. De grootste kans was echter voor de thuisclub toen Pattinama bij een snelle tegenstoot alleen voor Van Oorschot opdook. De in voorgaande seizoenen altijd zo trefzekere spits schoot echter jammerlijk naast. Baronie bleef niettemin de ploeg die de lakens uitdeelde. Het was dan ook niet echt een verrassing dat de groenwitten de leiding namen. Een prachtige dieptepass van Sander Wirix op broer Jens werd met een knappe volley achter de kansloze Vlissingen doelman gewerkt 0-1.

Na de hervatting pakte de thuisclub het wat energieker aan en moest Baronie soms terug. Van Oorschot moest daarbij ten koste van een corner redding brengen op een harde inzet van Pattinama, maar echte kansen wisten de mannen van trainer John Karelse toch niet af te dwingen. Baronie daarentegen kreeg volop kansen om Vlissingen al vroeg definitief op de knieën te dwingen. Mohammad was tot 2 keer toe dicht bij een treffer maar had zijn vizier nog niet helemaal op scherp staan. Ook Jens Wirix kreeg op fraai aangeven van Mijnhijmer een vrije kopkans maar zag zijn te zwakke inzet recht in de handen van de doelman belanden. Vlissingentrainer John Karelse probeerde het nog wel door aanvaller Bouzambou te brengen voor verdediger Roemeratoe. Zijn ploeg miste echter de overtuiging om het de Baronnen echt moeilijk te maken. Nadat invaller Mark Schuit zijn kopbal net niet de juiste richting had kunnen meegeven en ook Mijnhijmer zijn schot rakelings over had zien vliegen wist Baronie de wedstrijd kort voor tijd toch definitief in het slot te gooien. Mijnhijmer vond Mohammad die de bal in één keer goed aannam en deze in de verre hoek plaatste achter de kansloze Ben Sellam 0-2. Een verdiende overwinning die eigenlijk nog iets hoger had kunnen en moeten uitvallen, maar daar maalde na de wedstrijd terecht niemand meer om. Met deze overwinning klom Baronie naar een fraaie tweede plaats op de ranglijst pal achter Unitas, dat bij Groene Ster een knappe 4-0 overwinning boekte en daarmee periodekampioen werd.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens)

VC Vlissingen – Baronie 0-2 (0-1)
0-1 Jens Wirix, 0-2 Moustafa Mohammad.