Datum: zaterdag 28 september 2019, 16:49 - Auteur: Redactie

Baronie ZA verliest punten op het gras van Alliance

Na de gestaakte pot van vorig weekend tijdens de seizoensouverture van 4C (0-1 voor Internos na drie kwartier) ging het zaterdagmiddag niet echt veel beter qua score. In Roosendaal dicteerde de nieuwe zaterdagtak van Baronie, maar stal Alliance een punt.

De jongen Baronnen begonnen sterk aan de wedstrijd op vijandelijk grondgebied. De aanvallend ingestelde Bredanaars waren zichtbaar sterker, maar het duurde tot vlak voor de pauze vooraleer de ban pas gebroken werd. Jan Baijens, vorig weekend nog bankzitter, opende de score en bezorgde Baronie daarmee een heerlijke rust. Toch zou het plan om de uitzege over de streep te trekken mislukken. Zo’n twintig minuten voor tijd liet Alliance de bordjes namelijk in evenwicht hangen: 1-1. Bij die score zou het uiteindelijk ook blijven, tot onvrede van coach Ricardo van den Bosch.

“We hebben twee punten verloren vandaag”, zo vertelt hij aan Voetbalinbreda.nl na afloop. “Een groot gedeelte van de wedstrijd waren we de betere ploeg en loerden zij op de counters. Al met al was het een leerzame pot voor ons en hebben we onze eerste negentig minuten in 4C gespeeld. We zijn alleen vergeten onszelf te belonen tegen een sluwe tegenstander met enkele goede voetballers.” Volgend weekend kans op de eerste zege voor Baronie ZA als DHV op bezoek komt.