Datum: zaterdag 30 oktober 2021, 17:44 - Auteur: Redactie

Baronie ZA thuis te sterk voor ‘aandacht trekkend’ Berkdijk

Baronie won zaterdagmiddag van Berkdijk. De bezoekers vertrokken met lege handen huiswaarts, maar trokken wel de negatieve aandacht van de Burgemeester van Breda: Paul Depla.

Het gebeurt niet vaak dat een Burgemeester zich publiekelijk uit over een amateurwedstrijd in voetballend Breda, maar de fans van Berkdijk kregen het voor elkaar zaterdag op sportpark de Blauwe Kei. Zij staken vuurwerk af om de boel op te zwepen en dat kon niet door de beugel volgens Depla. “De gekte rond het voetbal. Vanmiddag In Breda. Amateurvoetbal. Club Breda tegen club Kaatsheuvel. Te triest voor woorden. Hoe stoppen we deze flauwekul?”, meldde hij zaterdagavond op zijn Twitter-account (klik hier om de tweet en video te bekijken).

Baronie-trainer Ricardo van den Bos begreep de ophef niet, zo legde hij uit aan Voetbalinbreda.nl. “Het viel reuze mee, er was niks aan de hand. De aanhang van Berkdijk bracht zo juist sfeer. Een beetje vuurwerk en gezang. Ze hebben alles netjes opgeruimd.” Enfin, terug naar de het voetbal, want dat ging prima voor de Bredanaars. Max Denisov opende de score en na de gelijkmaker van Berkdijk was het spelbepaler Omar el Kaddouri die de ruststand op 2-1 bepaalde. Na rust ging het stroever, maar besliste Maxim Clippelaars de wedstrijd: 3-1.

Van den Bos (foto) was uiteraard blij. “Voor rust verdienden we de zege zeker, na rust was het meer in evenwicht”, aldus de jonge oefenmeester. Hoe dan ook, de jonge Baronnen delen nu de tweede plek met stadsrivaal The Gunners. Koploper DESK is voorlopig de baas in 4D.

Baronie ZA – Berkdijk 3-1 (2-1)
1-0 Max Denisov, 1-1 Berkdijk, 2-1 Omar el Kaddouri, 3-1 Maxim Clippelaars.