Datum: zaterdag 16 november 2019, 18:51 - Auteur: Mica de Montigny

Baronie ZA walst hard over onvolwassen PCP ZA heen

PCP ZA is ook na het bezoek aan Baronie ZA puntloos in 4C. Zaterdagmiddag lieten beide nieuwe teams bij vlagen leuk voetbal zien, maar waren de jonge Baronnen té volwassen.

Wéér op een bijveld op sportpark de Blauwe Kei en dus niet op het hoofdveld, waar toeschouwers hoog en droog kunnen zitten op de tribune, trapten de twee nieuwe zaterdagploegen in Breda af. Degenen die de gevoelstemperatuur van rond het vriespunt trotseerden konden eigenlijk al na een kwartier naar huis toe. De thuisploeg maakte via Kevin van Luitgaarden een snelle goal en Benjamin Kadic besliste de stadsderby daarna rap met een dubbelslag.

Baronie haalde daarna het voet van het gaspedaal en dat zorgde voor kansen namens de gasten uit Brabantpark. Met heel wat solisten in de ploeg, die hun acties te ver doordreven, werd het uiteindelijk geen spannende wedstrijd. Bij PCP ZA zijn ze dol op lange solo’s. Mannetje passeren, de volgende uitkappen en dan met de blik naar beneden het liefst nog tussen twee man penetreren. Rendement nul komma nul. De gastheren hadden fraaie solo’s, maar gaven de bal wel op tijd af aan een ploegmaat of rondden doeltreffend af. Dat was het grote verschil.

Pas ver in de tweede helft zorgden een paar invallers voor nieuw elan in de doodbloedende burenruzie. Terwijl PCP totaal onnodig bij een kansloze tussenstand gele kaarten pakte voor het schieten van een bal tegen een tegenstander terwijl het spel stil lag, of vanwege commentaar op de arbiter of zelfs een beetje natrappen, hield de nóg jongere thuisploeg zich bezig met volwassen spel. Uiteindelijk knalde Tom van Beek schitterend in de bovenhoek, nadat de bezoekende keeper al heel wat ballen uit zijn goal had geranseld. Van Beek etaleerde later zijn traptechniek nog eens, maar mede dankzij een geweldige curve belandde het projectiel op de kruising.

De oudste man van Baronie, Brent Lips, liet daarna zien dat hij iets anders heeft dan de rest van de selectie. Een beetje bonkig, maar een typische targetman in de punt van de aanval. Hij prikte een voorzet van een mede-invaller fraai binnen. De assistgever? Alpha Bundu. Onthoud de naam. Hij zorgde namelijk voor een fantastisch slotakkoord. Even sensationeel als zijn naam.

Met het leer aan zijn voeten dribbelde hij zelfverzekerd af op de wankele PCP-defensie. Hij rook bloed, maakte een schijnbeweging en was twee man te snel af. De derde man omspeelde hij middels een ‘tiptop’ van Zinedine Zidane en met zijn tutter vond hij de lange hoek. Fabuleus. Komend weekend speelt Baronie uit tegen DOSKO. PCP kruist dan de degens met Alliance.

Baronie ZA – PCP ZA 6-0 (3-0) 1-0 Kevin van de Luitgaarden, 2-0 en 3-0 Benjamin Kadic, 4-0 Tom van Beek, 5-0 Brent Lips, 6-0 Alpha Bundu.