Datum: zondag 11 december 2022, 17:30 - Auteur: Redactie

Baronie ZO sluit eerste helft van het seizoen af met een verliespartij

In de Derde Divisie kwam Baronie de laatste weken weer bovendrijven, maar vlak voor de winterstop is er toch verloren. Zondagmiddag kwam HSC ’21 alle punten mee huiswaarts nemen.

Na twee remises en twee zeges in de laatste vier duels leek Baronie de weg naar boven ingezet te hebben. Een erg goed HSC ´21 zet de Baronnen in de laatste wedstrijd voor de winterstop weer met beide benen op de grond.

Een frommelgoal na een half uur vormde de definitieve inleiding van een heel moeizame middag die de Baronnen beleefden. Maar ook voor de 0-1 was al wel duidelijk dat Baronie eigenlijk geen vat had op de bezoekers uit Haaksbergen. HSC was comfortabel aan de bal, soeverein achterin waar Yassine Mejres en Moustafa Mohammad geen potten konden breken en beschikte over aanvallers waar de Baroniedefensie de handen meer dan vol aan had. Met name HSC-spits Jules Stokkers bleek een constante plaaggeest voor het centrale duo Kankam-Veldhof. Laatstgenoemde vocht met Stokkers in het strafschopgebied duels uit op het scherpst van de snede, waarbij Stokkers tweemaal naar de grond ging. De uitstekende arbiter Frank de Winter vond het beide malen te licht voor een penalty.

HSC had overwicht zonder aanvankelijk tot echte kansen te komen, maar werd dus wel beloond een kwartier voor rust. Een rommelig moment in de Baronieverdediging, waarbij Michel van Butselaar de bal maar niet onder controle kreeg en verdedigers verzuimden de bal weg te werken, bracht de bal voor de voeten van Mohamed Iallouchen die simpel kon binnentikken. Baronie stelde daar haast niets tegenover, kreeg een enkel kansje via Mejres die te haastig schoot en over mikte, en slaagde er maar niet in om onder de druk van HSC uit te komen.

Toen Stokkers, geheel vrijstaand op de penaltystip, een steekbal dwars door het hart van de Baronieverdediging eenvoudig achter Van Butselaar schoof, leek Baronie voor een kansloze missie te staan. Die 0-2 viel al na een minuut of vijf na de pauze. Weer vijf minuten daarna had Stokkers het duel definitief in het slot kunnen gooien maar zijn kopbal verdween over de lat van Van Butselaar.  Daarna schudde Baronie enigszins het juk van zich af, maar dit leidde lange tijd amper tot verontrusting bij de Haaksbergers. Alleen een scherpe voorzet van Jurik Zimmerman, onderschept door goalie Bob Peterman, stichtte aanvankelijk enig gevaar. Het duurde tot twintig minuten voor tijd dat Baronie tot een echte goede aanval kwam. Een knappe steekbal van Jawad El Morabit bereikte Mejres die bekwaam afrondde voor de aansluitingstreffer. Die 1-2 had Baronie over een dood moment kunnen tillen, maar de goal werd vanwege buitenspel afgekeurd. Een oordeel waarover wel wat twijfels bestonden. Noel de Graauw zorgde met een scherpe vrije trap voor nog wat gevaar, maar overall bleef HSC tamelijk eenvoudig overeind. Het slotakkoord was voor uitblinker Stokkers die in de omschakeling de 0-3 aantekende, een doelpunt dat haast identiek was aan de 0-2.

Baronie had op alle fronten de meerdere moeten erkennen in HSC ’21. Misschien wel typerend voor de dominantie van de bezoekers liet de statistiek van de cornerverhouding zien: HSC ’21 nam zeven hoekschoppen, Baronie geen enkele.

Er kunnen in de winterstop wat wondjes worden gelikt, maar de selectie heeft nu met name behoefte aan rust na een toch wat tumultueuze eerste seizoenshelft. Op 3 januari wordt er weer opgestart, waarna op 22 januari bij O.S.S. ’20 de bal weer echt gaat rollen.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens en foto door Marcel Mol)

Baronie ZO – HSC ’21 0-2 (0-1)
0-1 en 0-2 HSC ’21.