Datum: dinsdag 2 april 2019, 10:03 - Auteur: Redactie

Baronie: ‘zondag’ blijft intact, nieuw zaterdagteam op komst

Alhoewel Baronie nog bezig is om uit de schulden te geraken en het voortbestaan te garanderen, zijn de selectieteams volop bezig met het nieuwe seizoen. De koploper van de zondag Hoofdklasse B blijft intact en een nieuw zaterdagteam is in de maak.

Op het digitale thuis van Bredaas hoogst acterende amateurclub werd bekend dat de selectie van coach Jurriaan van Poelje niet wordt beroofd van kwaliteit. Alle smaakmakers en sterkhouders blijven op Nizar Mekkaoui (Kozakken Boys) en Richard Baharila Johannes (Meppel) na. Nieuw zijn Noud Eggly (Jong NAC Breda), Bart Diepstraten (Amerikaanse Universiteit) en Jules Molenschot (Jong NAC Breda). Allen speelden ze ooit al eens bij de BaronnenOok Quinten Eugenia komt terug van Kozakken Boys en was vorig seizoen een halfjaar belangrijk voor de groenhemden.

Voor de spelers die het eerste net niet weten te halen of de doorkomende jeugd, wordt er een nieuw team opgericht. Baronie Zaterdag 1 welteverstaan. Deze nieuwe selectie zal uitkomen in de zaterdag vierde klasse C. De competitie waar The Gunners al jarenlang in bivakkeert. Ook Boeimeer (nu nog zondag) zal na de zomer in die klasse gaan acteren, waardoor er de nodige stadsderby’s gespeeld zullen worden in de Gemeente Breda op zaterdagmiddag.