Datum: donderdag 8 november 2018, 14:32 - Auteur: Redactie

Bavel, Beek Vooruit en SC Hoge Vucht halen zondag in

Komend weekend staat te boek als een vrij weekend, maar voor sommige Bredase clubs niet. Eerder afgelaste duels worden dan ingehaald.

Uno Animo – Beek Vooruit (2E – 14:30)

Beek Vooruit beleeft een matige start van de campagne. De ploeg uit Prinsenbeek staat met vijf punten uit zes duels helemaal onderaan. Maar, als het wint zondag bij Uno Animo, dat slechts een punt meer heeft, dan is de zevende plek samen met Madese Boys plots misschien wel een feit. De defensie van de Bredase dorpelingen zal dan wel beterschap moeten tonen. Met zestien tegentreffers krijgen de oranjehemden bijna drie goals per wedstrijd tegen. Voorin zit het wel snor: mede door de gebroeders Joost en Loek Schalk scoort Beek Vooruit twee keer per duel (12).

TSC – Bavel (3B – 14:00)

Voor Bavel viel de start van de campagne letterlijk in het water, toen TSC niet uit wilde wijken naar het kunstgrasveld in Oosterhout. Door veel regenval en het matig bespeelbare hoofdveld werd er zodoende een streep gezet door speelronde 1 voor beide clubs. TSC, dat al jaren aast op promotie, moet winnen om de met concurrent Oosterhout gedeelde tweede plaats te bereiken. Als dat lukt, dan is koploper DESK nog maar op een punt verwijderd. De Bredase dorpelingen moeten ook winnen, dan staan zij op gelijke hoogte met Gilze, dat derde staat op twee punten van DESK.

VCW – SC Hoge Vucht (4C – 14:30)

VCW degradeerde vorig seizoen, maar behoorde toch tot de ‘Lucky losers’ van de KNVB en mocht in 4C blijven. Het leek dit jaar opnieuw degradatiestress te worden, maar de club uit Wagenberg staat met negen uit zes keurig op de zevende stek. Bij winst zondag dringt met de top vier zelfs binnen samen Chaam. Waar VCW het tegendeel van de degradatievoorspellingen bewijst, faalt SC Hoge Vucht voorlopig heel hard. Alle perikelen met de KNVB zorgde voor bijna een maand zonder voetbal en na vier duels en nul punten zijn de Bredanaars hekkensluiter.