Datum: zondag 22 mei 2022, 16:00 - Auteur: Redactie

Dapper Bavel baalt van late zeperd bij kampioen VOAB

Bijna stuntte Bavel zondag op het gras van koploper VOAB, maar in de slotfase scoorde die club de winnende goal. Het leverde het kampioenschap op voor hen en extra degradatiestress voor de Bredase dorpelingen in 2E.

In Goirle was de thuisclub klaar voor het grote titelfeest. De wedstrijd tegen degradatiekandidaat Bavel zou immers wel even gewonnen worden. Maar niets leek minder waar, toen Niek Akkermans (foto) de formatie van trainer Coen Rijppaert aan de leiding bracht in het hol van de leeuw.

De Bavelse voetballers speelden prima, maar moesten wel de gelijkmaker toestaan voor rust. Uiteindelijk bleven de bezoekers goed partij bieden, maar won VOAB vijf minuten voor tijd uit het niets: 2-1. Captain Erik Meijerink en co zagen lijdzaam toe hoe de gastheren ‘de schaal’ kregen.

“Het zat weer eens niet mee. We hadden minimaal een punt verdiend. Per toeval scoren zij in de 85ste minuut de winnende goal”, baalde de aanvoerder toen hij na afloop met Voetbalinbreda.nl sprak. De één na laatste plaats wordt nu gedeeld met Madese Boys. Degradatie dreigt nog steeds.

VOAB – Bavel 2-1 (1-1)
0-1 Niek Akkermans, 1-1 en 2-1 VOAB.