Datum: zondag 21 oktober 2018, 16:08 - Auteur: Redactie

Bavel boekt geflatteerde thuiszege op gefrustreerd DESK

Bavel swingt in 3B. Niet echt qua veldspel, maar wel qua prestaties. Zondagmiddag kwam DESK op bezoek, maar vertrok met een nederlaag, rode kaarten en heel veel frustratie terug richting Kaatsheuvel.

De bezoekers toonden aan dat combineren, opbouwen en aanvallen (tot aan de vijandelijke zestien weliswaar) hen iets makkelijker afging dan de Bavelse formatie. Toch was het Daan Diepstraten die net als vorige week bij UVV ’40 (2-1-winst, red.) belangrijk was met opnieuw een treffer. Zijn goal liet de ruststand op 1-0 bepalen. Na de pauze groeide de onvrede van het uitkamp ten opzichte van scheidsrechter Manuel Lopes zienderogen.

Bijna elke beslissing die de jonge arbiter nam werd bekritiseerd door de gasten, maar Lopes beet van zich af en trok kaarten waar nodig. Uiteindelijk pakte DESK twee keer rood en was ook hun technische staf een paar keer fel toegesproken door de leidsman. Bavel stond er bij, keek er naar en moest er stiekem toch een beetje om lachen. Maar de Bredase dorpelingen konden hun overtalsituatie echter niet uitbuiten.

Sterker nog, DESK was na de eerste rode kaart gewoon beter. Het had zijn tenten opgeslagen op de helft van Bavel, maar faalde als het ging om het krijgen van echt grote kansen. Twee keer moest Bavel-goalie Glenn van Peer écht ingrijpen. De eerste verdwaalde voorzet bokste hij uit de kruising, de tweede knal van afstand verwerkte hij keurig tot corner. Tussendoor raakte Bavel nog de paal na een vrije trap. Ondertussen pleegden de thuiscoaches een heerlijke wissel op sportpark de Roosberg.

Vleugelflitser Luuk Oomen bewees in tien minuten tijd dat hij een basisplek verdient. Eerst pikte hij een bal op aan de rechterkant, waarna hij heel erg simpel, dus zonder scharen en kapbewegingen, de bal voor zijn linker legde. Het schotje paste precies in de lange hoek: 2-0. Zijn tweede goal was nog indrukwekkender: op snelheid en kracht kapte de kleine aanvaller zijn bewaker uit en zoals Messi dat vaak doet schoof hij het leer met links opnieuw in de hoek.

“DESK was in de eerste helft de ploeg met het meeste balbezit en voor de neutrale toeschouwer de betere ploeg, maar wij stonden compact en wisten goed in te schatten wat de momenten waren om te prikken. We hebben slim gespeeld. Al met al is onze 3-0-zege wel redelijk geflatteerd”, aldus winnend trainer Osman Erbas kort na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl. Volgende week moet Bavel naar laagvlieger Baardwijk en kan het koploper worden.

Bavel – DESK 3-0 (1-0)
1-0 Daan Diepstraten, 2-0 en 3-0 Luuk Oomen.