Datum: zondag 5 november 2023, 23:38 - Auteur: Redactie

Bavel boekt een verrassend grote zege bij buurman JEKA

Promovendus Bavel heeft JEKA zondagmiddag voor zijn eigen publiek verrast. In 2C waren de Bredase dorpelingen de baas na een ruime zege in Breda.

Op sportpark Tussen de Leijen was de nieuwkomer uit het buurdorp leidend. JEKA had te weinig killers achterin en voorin, daar waar Bavel uiteraard Niek Akkermans in zijn arsenaal heeft. De topschutter brak de ban en zetten de formatie van coach Coen Rijppaert op het goede spoor. Het antwoord van het dit seizoen goed gestarte Jeugdig Enthousiasme Kan Alles liet op zich wachten.

Zo lang, dat het te laat was na rust, want de formatie van trainer Maikel Nijst kreeg de 0-2 om de oren: Bavel-captain Sander van Gils diende de nekslag toe. Uiteindelijk werd het nog mooier voor Bavel, toen Akkermans met zijn tweede goal van de middag de derby afsloot: 0-3. JEKA kreeg twee kansen in 90 minuten en een beetje, daar waar de groenhemden de zaakjes goed voor elkaar hadden achterin.

Bavel staat zowaar vijfde met tien punten en drie minder dan de koplopers. JEKA heeft negen punten dus zit ook nog volop in de race voor eventuele glorie. Het gemis van aanvoerder Jules Philippart, die hoogstens nog enkele minuutjes zal invallen eenmalig om definitief afscheid te nemen van de Tricolores vanwege zijn blessure, is toch wel aanwezig. Bavel? Dan kan doorgaan met ‘verrassen’.

(foto’s door Marcel Mol)

JEKA – Bavel 0-3 (0-1)
0-1 Niek Akkermans, 0-2 Sander van Gils, 0-3 Niek Akkermans.