Datum: zondag 18 november 2018, 17:57 - Auteur: Luke Thomas

Bavel drukt in de tweede helft door tegen stug ZIGO

Zondagmiddag ontving Bavel de mannen van ZIGO. Laatstgenoemden bivakkeren in de onderste regionen van 3B, terwijl de  Bredase dorpelingen nog kans maken op een plekje bovenin. Drie punten cruciale punten op het spel, binnengesleept door de thuisploeg. Bavel wint, maar wel erg moeizaam.

Een maand geleden won Bavel voor het laatst. Maar toch is het allemaal niet kommer en kwel voor de groenhemden. Het is goed begonnen aan de competitie en kan bij winst klimmen op de ranglijst. ZIGO vormt zondagmiddag het slachtoffer. Niet bepaald een hoogvlieger, maar toch had Bavel de nodige moeite.

Robin Adriaansen opende de score met een vrije trap, waarna Sander van Gils in de tweede helft ook trefzeker was. Een mooi moment voor Van Gils en zijn familie, zo vindt ook Bavel-trainer Osman Erbas. “Na het trieste verlies van zijn vader stond hij vandaag voor het eerst in de basis en heeft hij gelijk kunnen scoren. Daar ben ik zowel voor hem als voor het team erg blij mee”, vertelde Erbas aan Voetbalinbreda.nl.

Dankzij de treffer van Van Gils wint Bavel eindelijk weer. Niet op een mooie manier, maar op strijdlust. “Het enige goede van vandaag is het resultaat. In de voorgaande weken speelden we goed voetbal, maar wisten we dat niet te verzilveren. Vandaag speelden we matig, maar hebben we dat wel weten om te zetten in een resultaat. Als collectief hebben we de tweede helft de winst binnengesleept.”

Dus stijgt Bavel naar plek vier. Volgende week wacht een subtop-kraker. De dorpelingen bezoeken RWB in Waalwijk, dat zesde staat. Spanning alom.

Bavel – ZIGO 2-1 (1-1)
1-0 Robin Adriaansen, 1-1 ZIGO, 2-1 Sander van Gils.