Datum: zondag 21 november 2021, 16:07 - Auteur: Redactie

Bavel geeft zege weg tegen sterker SC Kruisland

Laagvlieger Bavel leek hoogvlieger SC Kruisland op een nederlaag te trakteren zondag in 2E. Helaas voor de Bredase dorpelingen sloegen de bezoekers na rust terug.

Van meet af aan toonde Kruisland zijn aanvallende intenties, maar de thuisclub was slimmer. Uiteindelijk resulteerde dat spelbeeld in een 1-0-voorsprong dankzij Sander van Gils (foto). Toen Niek Akkermans in de 28ste minuut de 2-0 produceerde leek de ploeg van coach Coen Rijppaert op weg naar een glorieus resultaat. Maar de bezoekende dorpelingen gaven daarna gas.

Na een halfuur spelen raakten de oranjehemden de paal, maar pal na rust werd het dan toch 2-1. De tweede helft bleef spannend en mede dankzij enkele puike reddingen van doelman Glenn van Peer bleef het 2-1. Pas in de 90ste minuut kwam Kruisland langszij. Na een corner rommelde de uitclub de bal binnen en eindigde de wedstrijd derhalve in een remise.

Aanvoerder Erik Meijerink liet na afloop zijn licht schijnen over de pot tegenover Voetbalinbreda.nl. “Vooraf teken je voor een punt, maar als je dan met 2-0 voorstaat is het even teleurstellend. Maar het resultaat telt en we hebben het punt er toch uitgesleept. Jammer dat we in de laatste seconde de kans op 3-2 nog missen”, doelde hij op de inzet van Bart Diepstraten.

Bavel – SC Kruisland 2-2 (2-0)
1-0 Sander van Gils, 2-0 Niek Akkermans, 2-1 en 2-2 SC Kruisland.