Datum: zondag 3 november 2019, 20:32 - Auteur: Redactie

Bavel grijpt de macht na driepunter in Oosterhout

Mede dankzij een stadsgenoot is Bavel helemaal alleen koploper in 3B. Zelf won het knap in en tegen Oosterhout zondagmiddag.

Bavel leek de laatste jaren verzadigd en tegen zijn sportieve plafond aan te zitten, maar dit seizoen is alles anders. De Bredase dorpelingen hebben nu exact een kwart van de campagne afgewerkt en zijn met twee punten meer dan TSV Gudok, dat zondag met 0-0 remiseerde bij Groen-Wit, alleen koploper.

Zelf zag het er overigens helemaal niet naar uit dat de Bavelse formatie zou triomferen op het nieuwe en veelbesproken complex van Oosterhout. De thuisploeg brak namelijk na een uur spelen de ban door de 1-0 te produceren. Pas de derde tegentreffer, maar wel hét signaal voor de equipe van coach Coen Rijppaert om gas te geven.

En zo geschiedde. Hij scoort weliswaar nog niet aan de lopende band zoals hij dat deed een treetje lager bij zijn cluppie DIA, maar Niek Akkermans maakte een cruciale goal namens de gasten. Uiteindelijk werd het zelfs, een tikkeltje tegen de verhoudingen in, 1-2. De dekselse Luuk Oomen bracht de uitfans in extase met de winnende goal in het hol van de leeuw.

Bavel ontpopt zich stiekem tot titelfavoriet, maar daar wil de dit seizoen weer uitblinkende keeper Glenn van Peer nog niks van weten. “Ik zeg de top drie”, tekent Voetbalinbreda.nl zijn eveneens ambitieuze tekst op. Het lijkt er in elk geval alleen maar mooier op te worden. Volgend weekend komt laagvlieger Irene ‘58 op bezoek en het dromen van de eerste periodetitel én het uiteindelijke kampioenschap is nu realistischer dan ooit.

Oosterhout – Bavel 1-2 (1-1)
1-0 Oosterhout, 1-1 Niek Akkermans, 1-2 Luuk Oomen.