Datum: zondag 21 mei 2023, 17:00 - Auteur: Redactie

Bavel heeft geen kind aan Terheijden en is kampioen

De strijd in 3B is beslist: Bavel is de terechte kampioen geworden. De degradant veegde Terheijden van de mat zondagmiddag en promoveert na een jaar weer terug de zondag tweede klasse in.

In het Bredase dorp is men weer trots op het groene vlaggenschip. Na een dramatisch jaar in de tweede klasse, herstelde de ploeg op sportpark de Roosberg de sportieve orde. De Baviaonen zijn terug in de klasse van onder meer JEKA en Beek Vooruit. Terheijden, dat verrassend goed meedraait als promovendus, had niks in de melk te brokkelen en stond een feestje van de gastheren niet in de weg.

Wie anders dan de MVP van Bavel, Niek Akkermans, brak de ban voor rust. Eerst volleerde hij een bal kiezelhard op de lat, wat later schoot hij wederom uit de lucht zeer fraai raak. Akkermans is een fenomeen. Hij geilt op zijn goals. Werkt niet altijd even hard, maar levert keer op keer. Eén van dé redenen waarom Coen Rijppaert te boek staat als succestrainer. Glenn van Peer is een andere.

De Bredase doelman houdt van Bavel en dat moet men koesteren. Hij was enkele malen reddend, zoals heel de campagne en hield de nul namens het immer solide collectief. Ivar Bal, nog zo’n reden. Een aanvallende middenvelder met een prima balbehandeling, die de 2-0 aan liet tekenen met een heerlijke knal in het dak van het vijandelijke doel. Akkermans kreeg daarna kansen en prikte er één bij.

Het slotakkoord was voor Brecht Tielemans, die de formatie van aanvoerder Ruud van Hooydonk een prachtige einduitslag gunde. Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los. De gewezen captain Erik Meijerink zette zijn tanden in de gouden medaille. Zijn basisplek op het middenveld pakte hij wel terug en dit kampioenschap moet ook hem extra goed doen uiteindelijk. Bavel is ‘aan’, Bavel leeft.

KLIK HIER VOOR EEN FOTOSERIE VAN DIT DUEL OP ONZE FACEBOOK-PAGINA DOOR JOS THOMMASSEN

Bavel – Terheijden 4-0 (1-0)
1-0 Niek Akkermans, 2-0 Ivar Bal, 3-0 Niek Akkermans, 4-0 Brecht Tielemans.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss