Datum: zaterdag 17 augustus 2019, 16:26 - Auteur: Mica de Montigny

Bavel-keeper is overtuigd van succes ‘TeamwearTalent’

Glenn van Peer (foto, boven) is een druk baasje. De Bredanaar staat bekend om zijn plek onder de lat bij zondag derdeklasser Bavel, maar sinds enkele maanden is hij ook actief in de sport- en teamkleding. Voetbalinbreda.nl sprak met hét gezicht van TeamwearTalent.nl.

In zijn kantoor aan het Hazepad in Breda-Noord wordt al rap duidelijk wat TeamwearTalent kan bieden aan sportverenigingen, bedrijven of particulieren. Een verdieping lager vind je de werkplaats met plek voor opslag. Er wordt teamkleding bedrukt, er liggen talloze spullen en Van Peer is de man die daar de boel laat draaien. Ruim een halfjaar geleden kreeg hij een aanbieding om voor een nieuw bedrijf te werken en inmiddels is TeamwearTalent al zelfs bekend bij enkele Bredase voetbalclubs. Wat ze bij deze onderneming aanbieden, vertelt de vriendelijke sportman uitgebreid. “We leveren teamkleding, van het merk Uhlsport. Dit merk staat in Nederland vooral bekend om zijn keepersartikelen, maar in het buitenland heeft het al veel meer status vergaard. Wereldsterren Neymar en Mbappe scoren voor Paris Saint-Germain wekelijks wereldgoals met ballen van Uhlsport. De ‘Elysia Ballon Officiel’ is namelijk de standaard bal voor de Ligue 1. Maar vooral de gave teamkledij valt op van Uhlsport.

In de showroom van TeamwearTalent hangt het vol met vette tenue’s. Fijn stofje, goed materiaal. Het ziet er soepel en vlotjes uit. “In de hoogste Belgische competitie acteert Waasland-Beveren in het tenue van Uhlsport en in de Duitse Bundesliga Fortuna Dusseldorf (foto, onder) bijvoorbeeld. Ik wil nu hier dit merk de aandacht laten krijgen dat het verdient. Ik bedoel, de kwaliteit van Uhlsport is gewoon echt goed. Zelfs beter dan heel wat merken die je nu ziet, vooral in het amateurvoetbal. Voor ik aan deze klus begon heb ik goed nagedacht en ik was echt overtuigd van het merk Uhlsport. Het is ook een merk met veel opties. Klanten kunnen bijvoorbeeld hun tenue’s zelf helemaal ontwerpen. Dus geen standaard design, maar een eigen kleur, patroon of stijl. Middels een vette tool op de website kunnen teams bijvoorbeeld een geheel eigen lijn ontwerpen.”

Van Peer spreekt vol enthousiasme en vertelt dat de zaken al de goede kant op gaan. “We hebben al kleding geleverd én bedrukt aan clubs in Breda. Maar ook uit provincies ver hier vandaan druppelen de orders binnen. Dat geeft veel energie en brandstof om de teamkleding-markt te bestormen. Als gezicht van TeamwearTalent weet ik dat er ontelbaar veel merken zijn, maar wij kunnen ons onderscheiden door de kwaliteit en de vele opties. Natuurlijk zal niet elke voetbalclub in de regio met Uhlsport-kleding gaan lopen, maar de vereniging die dat wel doen krijgen waar voor hun geld.” En de 28-jarige doelman weet dat uit ervaring. Hij droeg namelijk de tenue’s van clubs als Boeimeer, Barça, Advendo en FC de Geeren in zijn nog springlevende loopbaan. Momenteel is hij met een paar Bredase clubs in gesprek over flinke projecten, maar daar kan hij nog niet veel over zeggen aangezien er nog niks officieel is. Maar dat TeamwearTalent aan de weg timmert met Uhlsport is een feit.

Overigens is iedereen ook welkom bij TeamwearTalent voor het bedrukken van kleding die niet van Uhlsport is. Teams of bedrijven kunnen gebruik maken van de professionele drukkerij die operationeel is. Een aantal zaken zijn in elk geval zeker: wie in contact komt TeamwearTalent, komt in contact met Van Peer. Gedreven, verstand van zaken en representatief. Met Bavel is hij nu in voorbereiding op het nieuwe seizoen en hoopt hij straks veel teams van het scoren te houden, maar zodra hij sportpark de Roosberg verlaat hoopt hij vooral veel te scoren met TeamwearTalent.

Klik hier voor de website van TeamwearTalent