Datum: zondag 25 september 2022, 15:37 - Auteur: Redactie

Bavel klopt Madese Boys in het hol van de leeuw

Promovendus DIA leek zondagmiddag in 3B op weg naar een overwinning, maar vlak voor het laatste fluitsignaal ging dat feest niet door. Be Ready voorkwam zodoende een nederlaag op eigen terrein.

Het is altijd even wennen als degradant op een lager niveau dat je eigenlijk zou willen spelen, maar de ploeg van coach Coen Rijppaert liet er van meet af aan geen misverstand over bestaan. Bavel wil weer voor glorie strijden en wellicht promoveren. In Made waren de plaatselijke mede-degradanten voor rust in het nadeel. Niek Akkermans (foto) verzilverde namelijk een penalty en bepaalde de rustand op 0-1.

In het tweede bedrijf was het Jim Karelse die de marge verdubbelde voor de Bredase dorpelingen en gooide Ivar Bal de wedstrijd in het slot. Althans, dat dachten de groenhemden. Madese Boys liet zijn thuisaanhang niet in de steek en maakte nog twee goals. “Toen werd het nog even spannend, maar uiteindelijk hebben we verdiend gewonnen”, vertelde captain Erik Meijerink aan Voetbalinbreda.nl na afloop.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss

Madese Boys – Bavel 2-3 (0-1)
0-1 Niek Akkermans (pen.), 0-2 Jim Karelse, 0-3 Ivar Bal, 1-3 en 2-3 Madese Boys.