Datum: zondag 14 mei 2023, 16:49 - Auteur: Redactie

Bavel lijdt zeldzame nederlaag: SC Emma verrast koploper

Bavel staat nog steeds bovenaan in 3B, maar het wordt onnodig spannend de laatste speelronden. Zondagmiddag was SC Emma op eigen gras te sterk voor de Bredase dorpelingen.

Een gemiste kans. Wat heet. Omdat DIA de voornaamste concurrent (SV Reeshof) van Bavel op 2-2 hield was een driepunter genoeg voor het kampioenschap in Dordrecht. Maar Emma liet blijken niet mee te willen werken aan een feestje van de ploeg van coach Coen Rijppaert.

Daan Diepstraten poetste de openingstreffer van de Zuid-Hollanders nog wel weg, maar na de thee wonnen ze. Rutger Verbeet, een verrassende naam tussen de doelpuntenmakers, kon het in de slotfase nog een spannend maken, maar de 3-2 viel alsnog.

Bavel heeft nu een punt meer dan Reeshof en een wedstrijd tegoed ook nog. Winst op Terheijden komend weekend op sportpark de Roosberg kan een klein volksfeest inleiden. En anders een week later bij, jawel, Reeshof.

Erik Meijerink, de ervaren middenvelder die gaandeweg het seizoen zijn aanvoerdersband moest overdragen aan Sander van Gils (foto), illustreerde aan Voetbalinbreda.nl hoe spannend het is. “We kunnen met een punt uit twee duels kampioen worden of misgrijpen.”

SC Emma – Bavel 3-2 (1-1)
1-0 SC Emma, 1-1 Daan Diepstraten, 2-1 SC Emma, 2-2 Rutger Verbeet, 3-2 SC Emma.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss