Datum: zondag 15 mei 2022, 15:30 - Auteur: Redactie

Bavel moet op sportpark de Roosberg buigen voor Rijen

In de strijd tegen degradatie heeft Bavel zondagmiddag slechte zaken gedaan in 2E. Rijen was in het Bredase dorp te sterk.

Sportpark de Roosberg was overgoten door zon en gevuld met honderden supporters, maar Rijen was ijs- en ijskoud. De ruststand werd op 0-2 bepaald door de geelhemden en pas ver na rust, toen de wedstrijd al beslist was door de gasten met hun 0-3, kon Niek Akkermans (foto) de sportieve eer nog redden met een goal. Donny van Gool en Sander van Gils raakten de lat en er waren nog meer kansen, maar het mocht niet baten voor de formatie van coach Coen Rijppaert.

Voetbalinbreda.nl sprak na afloop zoals gewoonlijk met captain Erik Meijerink. “Helaas verliezen we, maar we hebben wel hard gewerkt. Rijen was gewoon net wat beter. We raken een paar keer het houtwerk en hadden pech, maar al met al hebben we terecht verloren”, aldus de ervaren kracht. De groenhemden zijn in een intense kelder-strijd verwikkeld met Beek Vooruit en Madese Boys. Volgend weekend reizen de Bredase dorpelingen af naar koploper VOAB.

Bavel – Rijen 1-3 (0-2)
0-1, 0-2 en 0-3 Rijen, 1-3 Niek Akkermans.