Datum: zondag 19 mei 2019, 16:16 - Auteur: Redactie

Bavel morst dure punten tot vreugde van Groen-Wit

Bavel had zondagmiddag in en tegen Waspik geen antwoord op het spel van de dorpelingen. Pas in de slotfase scoorden de Bredase dorpelingen, die door de remise in 3B de nacompetitie lijken te kunnen vergeten.

Waar concurrent Groen-Wit opzettelijk leek te verliezen bij Gilze, dat periodekampioen wordt, verzuimde Bavel de druk op te voeren op de club uit Princenhage. Laagvlieger Waspik was namelijk in staat punten af te snoepen van de Bredase dorpelingen, waardoor de achterstand op Groen-Wit nu drie punten bedraagt in plaats van één. Het was aan Sander van Gils te danken dat de equipe van coach Osman Erbas nog een punt redde in extremis.

Hij sprak na afloop met Voetbalinbreda.nl: “Ondanks dat we vandaag in balbezit, en met name in de eindfase van de aanval, de verkeerde keuzes maakten hadden we moeten winnen. Die gasten hebben in de eerste helft een keer op goal geschoten en dat was gelijk raak. Dan roep je het over je zelf af tegen een degradatiekandidaat. Het soort voetbal wat daarna ontstond deed de neutrale toeschouwer pijn in de ogen, denk ik. Liggen, tijd trekken, noem het maar op. De grensrechter van de tegenpartij had ‘gips’ om zijn arm. We scoren een 100 procent doelpunt en hij vlagt. De zeer matig fluitende scheidsrechter durft geen initiatief te nemen en neemt elk vlagsignaal over.”

”Nogmaals, we hebben het aan ons zelf te danken dat we de tegenstander de mogelijkheid bieden om zo te spelen. Het werkt dan ook niet in ons voordeel als de scheids ook geen niveau kan halen. Die grensrechters maken heel het amateurvoetbal kapot, dat is zo frustrerend”, besloot de oefenmeester zijn emoties niet onder stoelen of banken te steken. Wat blijft over? Bavel sluit het seizoen zondag thuis af tegen UVV ‘40, dat nergens meer om speelt. Op sportpark de Roosberg hoopt men nu op een thuisverlies van Groen-Wit tegen SCO en drie punten tegen het bezoek uit Ulvenhout, dan blijft de droom van promotie via de nacompetitie misschien nog in leven middels de vierde plek.

Waspik – Bavel 1-1 (1-0)
1-0 Waspik, 1-1 Sander van Gils.