Datum: zondag 30 april 2023, 20:22 - Auteur: Redactie

Bavel slacht strijdend Waspik en herovert de koppositie

Bavel won zondagmiddag met klinkende cijfers van Waspik in 3B. Omdat het duel van concurrent SV Reeshof gestaakt werd, staan de Bredase dorpelingen weer bovenaan.

Op sportpark de Roosberg begonnen de Bredase dorpelingen voortvarend. Waspik streed om de nacompetitie te ontlopen, maar schopte een bal in eigen doel en bracht Bavel in een zetel. Mees Feskens vergrootte die voorsprong nog voor rust. Ondertussen ontpopte keeper Glenn van Peer (foto) zich tot held. Hij was verantwoordelijk voor puike reddingen en stopte onder meer drie keer een 1 op 1-situatie.

De nul werd weer gehouden en topscorer Niek Akkermans besliste de wedstrijd in de tweede helft met een rake dubbelslag. Het slotakkoord was voor zijn aanvalspartner Daan Diepstraten. De ploeg van coach Coen Rijppaert staat nu alleen aan kop omdat de op doelsaldo leidende koploper Reeshof zijn duel weer gestaakt worden bij een 1-0-achterstand. De kampioenskoorts stijgt bij de Baviaonen.

Bavel – Waspik 5-0 (2-0)
1-0 eigen doelpunt, 2-0 Mees Feskens, 3-0 en 4-0 Niek Akkermans, 5-0 Daan Diepstraten.