Datum: donderdag 3 maart 2022, 22:15 - Auteur: Redactie

Bavel staat er beroerd voor na verloren inhaal-kraker

Bavel haalde donderdagavond zonder succes in. De Bredase dorpelingen verloren bij rivaal Uno Animo zijn nog steeds de slechtst presterende ploeg van 2E.

In de strijd tegen degradatie wist Bavel dat het niet moest verliezen op het gras van directe concurrent Uno Animo. Maar dat deed het wel. En dat was bizar, want twintig minuten voor tijd namen de Bredase dorpelingen de leiding in Loon op Zand. Het was Sander van Gils (foto) die het meegereisde publiek aan het juichen kreeg.

“Maar daarna volgde een scheidsrechterlijke dwaling. Ik neem de bal op mijn borst aan, de arbiter fluit voor een vrije trap tegen en de gelijkmaker vliegt er in”, baalt Bavel-aanvoerder Erik Meijerink als hij na afloop met Voetbalinbreda.nl spreekt. “En dan wordt het ook nog 2-1 dankzij een zondagschot. Of het een kutavond was? Ja.”

Bavel moest het doen zonder coach Coen Rijppaert (quarantaine) en zag ook hoe Ralph van Loon een rode kaart kreeg. “We hebben te vaak dit soort dingen tegen. Maar we moeten onderhand wel punten gaan pakken. In zulke duels als vanavond moeten we minimaal een puntje halen”, besluit de ervaren middenvelder.

Uno Animo – Bavel 2-1 (0-0)
0-1 Sander van Gils, 1-1 en 2-1 Uno Animo.