Datum: zondag 2 april 2023, 16:31 - Auteur: Mica de Montigny

VIDEO: Bavel-ster Akkermans doet zijn oude club DIA pijn

De derby van 3B is zondagmiddag beslist in het voordeel van Bavel. De koploper had het echter wel lastig tegen promovendus DIA.

Op een gezellig en druk sportpark de Roosberg bewees Bavel waarom het praktisch heel het seizoen bovenaan staat, periodekampioen is en titelkandidaat. Stuk voor stuk harde werkers, met enkele ‘verschilmakers’ zoals keeper Glenn van Peer, die een aantal wereldsaves etaleerde en Niek Akkermans (foto), die jaar in jaar uit aan de lopende band scoort. De ploeg van coach Coen Rijppaert zit goed in elkaar, maar had het lastig voor rust.

Niet dat DIA de sterren van de hemel speelde overigens. De formatie van trainer Alkan Uzun is en blijft wisselvallig. Uiteindelijk brak uitgerekend Akkermans, de voormalige vedette van de Teteringse bezoekers, de score open. Hij passeerde de prima keepende Teun de Bont. Daarna drong DIA aan, maar stuitte het keer op keer op Van Peer. Genoeg geschreven. Kijkt U zelf in de video hier onder van de Drone Analist.

Bavel – DIA 1-0 (0-0)
1-0 Niek Akkermans.

(foto door Marcel Mol)

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss