Datum: zondag 6 november 2022, 16:05 - Auteur: Redactie

Bavel veegt Dubbeldam van de mat en is weer koploper

Bavel heeft zich uitstekend hersteld van de nederlaag bij FC Dordrecht. Bij de Zuid-Hollandse amateurs werd er onnodig verloren en zondag kwam een andere club uit Dordrecht op bezoek. Dubbeldam kreeg een pak rammel in 3B.

Geen grote bezoekersaantallen op sportpark de Roosberg, waar de weersomstandigheden wel belabberd waren. Toch stond het na twee minuten al 1-0 door een treffer van Ivar Bal. Onder het toeziend oog van onder meer DIA-coach Alkan Uzun en sterspeler Remco Sluijk, die vrij waren en komend weekend tegenstander zijn in Teteringen, werd het een solide eerste helft, waarin niet meer gescoord werd.

Wel vloog er nog een bal keihard op de lat en uiteindelijk bleef het projectiel ergens hoog in een vogelnest hangen in een boom: ontegenzeggelijk het hoogtepunt na de openingsgoal. Na rust sloeg de ploeg van coach Coen Rijppaert wel vaker toe. Daan Diepstraten, Niek Akkermans (foto) en linksback Ralph van Loon zorgden voor een heerlijke thuisoverwinning in het Bredase dorp.

Bavel – Dubbeldam ZO 4-0 (1-0)
1-0 Ivar Bal, 2-0 Daan Diepstraten, 3-0 Niek Akkermans, 4-0 Ralph van Loon.