Datum: zondag 9 december 2018, 17:33 - Auteur: Luke Thomas

Bavel verliest belangrijke ‘regio-kraker’ in en tegen Gilze

Op bezoek bij Gilze ging Bavel op zoek naar de zevende overwinning van het seizoen in 3B. Maar de thuisploeg gaf zich niet zomaar gewonnen. Sterker nog: het kwam sterk uit de startblokken en won de wedstrijd zondagmiddag.

Bavel is bezig aan een uitstekend seizoen. Het staat derde en is bezig aan een heuse titelrace. Gilze is een van de concurrenten en met winst kunnen de dorpelingen flink uitlopen. Maar Gilze liet zien dat het een gedegen subtopper is. Osman Erbas, trainer van Bavel, legt aan Voetbalinbreda.nl uit waar het mis ging.

“We zijn matig begonnen, maar hebben na 25 minuten het initiatief genomen. Helaas konden we voor het doel geen potten breken. Het merendeel van de wedstrijd hebben wij gedomineerd. Maar helaas. Je weet dat er na een reeks van overwinningen altijd wel een mindere wedstrijd gaat komen.”

Zondagmiddag was dus die ene mindere wedstrijd waar Erbas (foto) voor vreesde. Maar geen paniek: Bavel staat nog steeds derde, want TSC verloor ook. Volgende week ontvangen de Bredase dorpelingen promovendus Irene ’58, dat tiende staat. Bij winst is de tweede plek in vizier.

Gilze – Bavel 2-0 (1-0)
1-0 en 2-0 Gilze.