Datum: zondag 12 november 2023, 21:23 - Auteur: Redactie

Bavel verliest onnodig van ervaren koploper Victoria ’03

Promovendus Bavel heeft zondagmiddag zijn meerdere moeten erkennen in 2C. Victoria ’03 was te scherp in het Bredase dorp.

Een geconcentreerd startend Bavel controleerde het eerste kwartier de wedstrijd op Sportpark De Roosberg. Totaal onverwacht kwamen de bezoekers echter na 13 minuten op een 0-1-voorsprong. Doelpuntenmaker was de behendige Sharushan Ponnudurai die tegendraads eenvoudig binnen knikte met het hoofd. Het was ook werkelijk de eerste keer dat de ploeg uit Oudenbosch überhaupt in de Bavelse zestien meter kwam. Na 18 minuten schermde Niek Akkermans de bal af op de eigen achterlijn om de bal tot achterbal te laten lopen. De goed leidende scheidsrechter van deze middag maakte hier echter een grote fout. Hij besloot tot corner en prompt werd deze vervolgens bij de eerste paal binnengekopt. Bavel protesteerde, maar het kalf was reeds verdronken. In een verder vlakke eerste 45 minuten van de ploeg van trainer Coen Rijppaert, die in trainer Sedat Siner bij de bezoekers een oud-ploeggenoot van Baronie zaterdag trof, was de thuisploeg niet echt meer gevaarlijk.

De ploeg van Rijppaert was volgens grensrechter Johan van Esch op scherp gezet zo vertrouwde hij Voetbalinbreda.nl toe bij aanvang van de tweede helft. Was het een geintje van de sympathieke Bavelse vlaggenist, of was het serieuze kost die hij deelde? Het laatste bleek waar want de thuisploeg gooide er meer energie in, zette de koploper meer vast en werd gevaarlijker. 65e minuut: splijtende pass van rechtsback Maikel Jansen, aanname van Sander van Gils in de zestien meter en terechte strafschop voor de Bavel. Niek Akkermans, die vandaag niet zijn stempel kon drukken, trapte onberispelijk binnen. Tot genoegen van de Bavelse Spionkop die een verbaal robbertje uitvochten met de licht ontvlambare bezoekende doelman. Bavel schakelde een tandje bij en maakte het Victoria behoorlijk lastig. Toch voetbalde Victoria een aantal keren prima onder de druk uit. Grote draaischijf was daarbij de 25-jarige Jari Voeten. Daarover zo meteen meer.

In de eindfase stoomden de groenhemden op en counterden de bezoekers een paar keer gevaarlijk richting het doel van keeper Glenn van Peer. Overdreven vaak moest de betrouwbare doelman niet in actie komen. Tot in de 88ste minuut toen Van Peer met een miraculeuze redding de 1-3 van het bord hield. De corner die hieruit volgde was echter een kopie van de eerste tegengoal. Indraaiend bij de eerste paal en wederom verlengd met het hoofd. Bavel-speler Bas Plasman werd daar echter vastgepakt door een bezoeker en protesteerde daardoor hevig bij de gehele wedstrijd koel fluitende leidsman. Rood was helaas het gevolg voor Plasman en dat was een extra smetje op deze middag. Victoria heeft wellicht het geluk van de koploper of is het toch het meer aanwezige gogme dat de ervaren jongens van trainer Siner in de wedstrijd leggen? We vroegen het aan een van de meest stabiele pilaren van Victoria deze middag: middenvelder Voeten.

“We hebben inderdaad de nodige ervaren jongens rondlopen zoals een Jurgen Gijzen en Jordi Nijs. Zij brengen op de belangrijke momenten rust en voetbal in de ploeg. En de klik met de nieuwe trainer (Bredanaar Sedat Siner volgde Danny Mathijssen op 3 oktober op. red.) is er ook gekomen nadat hij instapte bij ons. Hij is ook een ervaren trainer merken we. Ik zelf ben nog maar 25 jaar, maar speel ook al weer vijf jaar in het eerste elftal. Of we voor promotie gaan?  Nou onze doelstelling was handhaven, maar we staan er goed voor nu inderdaad”, aldus een tevreden Voeten die net de kussen van zijn vriendin langs de lijn had ontvangen. De thuisploeg blijft met tien punten in de huidige middenmoot hangen, terwijl Victoria de kop deelt met Cluzona dat vandaag eveneens won en daardoor ook op 16 punten kwam. De ploeg uit Oudenbosch heeft echter 1 wedstrijd minder gespeeld.

(verslag door Marco van Dijnsen, foto door Marcel Mol)

Bavel – Victoria ’03 1-3 (0-2)
0-1 en 0-2 Victoria ’03, 1-2 Niek Akkermans (pen.), 1-3 Victoria ’03.