Datum: zaterdag 8 april 2023, 16:31 - Auteur: Redactie

Bavel vliegt uit de beker na pingels tegen Meerkerk

Geen plek in de kwartfinale van het bekertoernooi voor Bavel. Zaterdagmiddag bleek Meerkerk na een strafschoppenserie te sterk op sportpark de Roosberg.

Onder aangename zonnestralen en temperaturen ontvouwde zich een bloedstollend bekergevecht. De eerste helft was in het voor deel van Bavel en leverde geen doelpunten op, maar beide clubs bewaarden het spektakel voor na de pauze. Want de gastheren van trainer Coen Rijppaert kwamen namelijk op voorsprong dankzij Daan Diepstraten en roken een plek in de volgende ronde.

Toch stak Meerkerk daar een stokje voor. De bezoekers lieten de pijnlijke gelijkmaker aantekenen en waren uiteindelijk een stuk vrolijker met de penaltyserie die na de remise zou volgen. In die reeks kon Bavel-keeper Glenn van Peer (foto) verrassend genoeg geen elf meter-trap stoppen, maar misten de Bredase dorpelingen twee keer, waardoor de zure uitschakeling een feit werd.

Bavel – SV Meerkerk 1-1 (0-0) (Meerkerk wint na strafschoppen)
1-0 Daan Diepstraten, 1-1 SV Meerkerk.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss