Datum: zondag 2 juni 2024, 17:00 - Auteur: Redactie

Bavel voorkomt degradatie na ware thriller tegen RKDVC

Bijna degradeerde Bavel zondag uit 2C: RKDVC bleek een hele taaie tegenstander. Toch wonnen de Bredase dorpelingen na een bloedstollende verlenging en ontmoeten nu derdeklasser Groen-Wit komend weekend.

Het was met samengeknepen billen dat sportpark de Roosberg de kraker beleefde. RKDVC nam brutaal de leiding en bepaalde de rustand op 0-1, maar in de tweede helft trok topscorer Niek Akkermans (foto) de stand weer gelijk. Zijn goal leverde een verlenging op en daarin gebeurde van alles.
 
De formatie van coach Coen Rijppaert kwam echter weer op achterstand en op dat moment was degradatie toch echt bijna een feit. Maar, via Ivar Bal hingen de bordjes weer in evenwicht. En op dat moment rook Bavel bloed en drukte door. In korte tijd schoot Akkermans nog twee goals binnen.
 
Bij die 4-2-stand vonden de bezoekers toch weer de aansluiting, maar het bleef bij 4-3, waardoor de groenhemden opgelucht adem konden halen. De halve finale van de nacompetitie levert een spetterend affiche op. Groen-Wit, dat met 6-2 won bij BSC, komt zondagmiddag naar Bavel: game on.
 
Bavel – RKDVC 1-1 (0-1) Bavel wint met 4-3 na verlenging
0-1 RKDVC, 1-1 Niek Akkermans, 1-2 RKDVC, 2-2 Ivar Bal, 3-2 en 4-2 Niek Akkermans, 4-3 RKDVC.