Datum: zondag 12 juni 2022, 20:00 - Auteur: Redactie

Bavel walst over Vlijmense Boys heen en leeft nog

Bavel zit weliswaar in een moeilijke fase, maar laat zich niet zomaar naar de zondag derde klasse dirigeren. Zondagmiddag was de tweedeklasser te sterk voor derdeklasser Vlijmense Boys.

Op sportpark de Roosberg hing het zwaard van Damocles boven de Bredase dorpelingen, maar die bewezen niet onder de indruk te zijn. Uiteraard was er spanning vooraf, maar dankzij Niek Akkermans (foto) stond het 1-0. De doelpuntenmachine was niet helemaal fit, maar gaf de equipe van trainer Coen Rijppaert toch een droomstart voor het grote aanwezige publiek. Sander van Gils verdubbelde de marge zelfs.

Het bezoek uit Vlijmen schoot de aansluitingsgoal nog voor rust binnen en die tegenvaller werkte blijkbaar door tot in de tweede helft, want de 2-2 werd op het scorebord geprogrammeerd. De groenhemden schrokken echter niet, want dankzij Van Gils werd het 3-2, Akkermans produceerde de 4-2 en Van Gils voltooide zijn hattrick: 5-2. Een knap staaltje van het ditmaal dodelijke tandem voorin bij Bavel.

Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met captain Erik Meijerink, die met zijn team tegen Gilze moet spelen donderdagavond om degradatie wederom te voorkomen. “Het was een mooie pot. Na de 2-2 ging het lopen bij ons, al waren we niet echt in de problemen gekomen verder. Het is louter toeval dat zij scoorden. Nu moeten we naar Gilze, dat wordt een mooie wedstrijd. Wie favoriet is? Niemand.”

Bavel – Vlijmense Boys 5-2 (2-1)
1-0 Niek Akkermans, 2-0 Sander van Gils, 2-1 en 2-2 Vlijmense Boys, 3-2 Sander van Gils, 4-2 Niek Akkermans, 5-2 Sander van Gils.