Datum: zondag 2 februari 2020, 22:55 - Auteur: Redactie

Droomdag voor Beek Vooruit tegen titelkandidaat

De meest bizarre wedstrijd van het jaar misschien wel: Beek Vooruit ervoer hem zondag in 2E. Het ‘topteam’ van SC Kruisland werd op bijzondere wijze verslagen in Prinsenbeek.

Alhoewel de bezoekers in de slotfase nog op de gelijkmaker en een punt jaagden, liepen ze continu achter de feiten aan op sportpark de Heikant. Joost Schalk zette de Bredase dorpelingen op voorsprong, Kruisland kaakte gelijk. Even later hetzelfde recept: Loek Schalk met een benutte penalty, Kruisland met de geijkmaker, ook vanaf de stip.

In de tweede helft bleef de veerkracht van de gasten achterwege. Flemming Oprel zorgde voor de 3-2 en daarna ontspon zich een krankzinnig einde van de wedstrijd. Joost Schalk zorgde voor de 4-2, maar de 4-3 volgde al snel. Op dat moment waren de oranjehemden het beu en gooide Jorn Sweres de deur dicht voor Kruisland: 5-3.

In extremis dikten wie anders dan de gebroeders Schalk de score met elk een doelpunt aan, 7-3. Klinkende cijfers en het publiek in extase. “Beek Vooruit ten top”, jubelde coach Arno Gabriëls na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl. “Het was een geweldige wedstrijd en de Schalkjes waren op hun best.” Volgend weekend ontvangt Beek Vooruit de Club Zonder Naam; Cluzona.

Beek Vooruit – SC Kruisland 7-3 (2-2) 1-0 Joost Schalk, 1-1 SC Kruisland, 2-1 Loek Schalk (pen.), 2-2 SC Kruisland (pen.), 3-2 Flemming Oprel, 4-2 Joost Schalk, 4-3 SC Kruisland, 5-3 Jorn Sweres, 6-3 Joost Schalk, 7-3 Loek Schalk.