Datum: zondag 10 december 2023, 23:41 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit beslist thriller van zeven doelpunten

In 2C had Beek Vooruit zondagmiddag dringend punten nodig en die kwamen ook. De ploeg uit Prinsenbeek won een voor zijn doen zo kenmerkende doelpuntrijke strijd op het gras van FC Engelen.

De eerste seizoenshelft moest wel in stijl afgesloten worden door Beek Vooruit. De altijd vermakelijke, maar niet altijd even positieve uitslagen van de ploeg uit het Bredase dorp vallen wekelijks op en dus moest het bij FC Engelen, de puntloze hekkensluiter, wel weer een bizarre pot voetbal worden. En zo geschiedde.

Flemming Oprel opende de score, waarna Joost Schalk nog voor rust de marge verdubbelde. De formatie van trainer Jack Sweres op rozen zou je zeggen: niet dus. Het moeilijk scorende FC Engelen stond na rust plots op 2-2 en een blamage leek in de maak voor de oranjehemden. Het was echter Joost Schalk die de 2-3 maakte.

En de opluchting werd groter, toen Pieter van Opstal de wedstrijd definitief leek te beslissen. Leek, want de ploeg uit Den Bosch kwam toch weer op 3-4. Er was echter niet genoeg tijd over om een 4-4-eindstand te noteren en dus blies scheidsrechter Ickenroth tot vreugde van het meegereisde publiek af.

FC Engelen – Beek Vooruit 3-4 (2-2)
0-1 Flemming Oprel, 0-2 Joost Schalk, 1-2 en 2-2 FC Engelen, 2-3 Joost Schalk, 2-4 Pieter van Opstal, 3-4 FC Engelen.