Datum: zondag 29 mei 2022, 15:25 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit boekt klinkende zege en is gehandhaafd

Bij directe concurrent Madese Boys deed Beek Vooruit cruciale zaken zondagmiddag in 2E. De ploeg uit Prinsenbeek won en dankzij de morsende concurrent Bavel is handhaving een feit.

Het interim-duo Eric van de Wiel en assistent Wesley van Oers heeft het geflikt: Beek Vooruit is verlost van het degradatiespook. Met nog een speelronde te gaan zijn de oranjehemden, na een seizoen lang stress en wisselvallige resultaten, veilig. Uitgerekend bij rivaal Madese Boys, dat er ook penibel voor stond heel het seizoen, werd er overtuigend getriomfeerd door de Bredase dorpelingen.

De ervaren verdediger Bas Frijters opende de score door een corner van Boye Snoek binnen te knikken: vreugde in het uitkamp. En nog voor de pauze werd het mooier voor Beek Vooruit. Jorn Sweres rook al aan de 0-2, maar zijn schot trof geen doel. Joost Schalk verdubbelde de marge wel, toen hij een voorzet van zijn tweelingbroer Loek Schalk raakt prikte. Ongekende luxe voor de Bekenaren.

Na de thee kregen de Boys uit Made genoeg kansen, maar de bezoekers sloegen wederom toe. Sweres bediende Joost Schalk: 0-3. En uitblinker Joost Schalk voltooide zelfs zijn hattrick, toen hij keurig werd geassisteerd door invaller Bram van ‘t Geloof: 0-4. Meteen na het laatste fluitsignaal was het wachten op de uitslag van concurrent Bavel, dat remiseerde. Beek Vooruit vierde feest.

Doelpuntenmaker Frijters sprak na afloop met Voetbalinbreda.nl. “Het was een ongelooflijk gevoel. Moesten lang wachten tot de wedstrijd van Bavel afgelopen was, de spanning was enorm. Toen we hoorden dat die pot over was hebben we in de kleedkamer als een mooi feest gemaakt. We gingen verder in Café Bar De Stee met zijn allen. Ook Dames 1 is kampioen geworden, dus het is echt feest.”

“Het is voor ons gewoon echt een opluchting. We wisten dat we goed genoeg zijn om in de zondag tweede klasse te blijven en dat het dan vandaag allemaal goed samen is gevallen is alleen maar mooi.” Beek Vooruit kan nu met een gerust hart het uitgestelde Carnavals-feest gaan vieren, met zondagmiddag de grote optocht. Een dag later is de laatste speelronde gepland op Tweede Pinksterdag.

Madese Boys – Beek Vooruit 0-4 (0-2)
0-1 Bas Frijters, 0-2, 0-3 en 0-4 Joost Schalk.