Datum: zondag 21 oktober 2018, 17:42 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit boekt zijn eerste zege na duel vol met doelpunten

In 2E hikte Beek Vooruit al tijden tegen een overwinning aan, maar zondag gebeurde het pas voor het eerst deze campagne. Sarto werd over de knie gelegd door de bijna weer complete ploeg uit Prinsenbeek.

De gebroeders Schalk waren weer terug na hun schorsing en ook Joris Peeters gaf acte de présènce. Het was Joost Schalk (foto) die na een fantastische actie sportpark de Heikant opgelucht adem liet halen door de snelle tegengoal te wissen en Nils Nagelkerke die de voorsprong bood aan de Bredase dorpelingen. Joris Peeters zorgde na rust met een vrije trap, die enigszins gelukkig binnen viel voor de beslissing.

Twee goals van Loek Schalk leken een monsterscore in te leiden voor de gastheren, maar toen de bezoekers uit Tilburg toch nog twee keer goalie Pim Vincenten lieten vissen, bleef een uiteindelijk nog altijd aardige 5-3-zege over. “Na de 5-3 waren we een beetje onrustig, maar we konden het gelukkig uitspelen”, aldus winnend trainer Arno Gabriëls na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl.

Tot slot was er goed nieuws, maar ook slecht nieuws. Eerst het goede; Kobus Christiaanen maakte zijn debuut. Het slechte? Boye Snoek viel uit met een zware hamstringblessure en lijkt tot aan de winterstop te moeten herstellen. De oranjehemden moeten volgend weekend naar het lager geklasseerde SC Kruisland, om daar hun opmars verder gestalte te gaan geven.

Beek Vooruit – Sarto 5-3 (2-1)
0-1 Sarto, 1-1 Joost Schalk, 2-1 Nils Nagelkerke, 3-1 Joris Peeters, 4-1 en 5-1 Loek Schalk, 5-2 en 5-3 Sarto.