Datum: zondag 20 oktober 2019, 16:27 - Auteur: Mica de Montigny

Kwakkelend Beek Vooruit buigt voor promovendus TSC

Beek Vooruit maakt geen indruk in 2E tot dusver. Het gepromoveerde TSC liet dat zondagmiddag in Prinsenbeek zien.

De minuut stilte voor de aftrap ter ere van de overleden keeper van Beek Vooruit, Bart Ormel (19), maakte indruk op sportpark de Heikant. Het was daarom niet vreemd dat TSC de leiding nam. De Oosterhouters waren de baas in het Bredase dorp en verdubbelden nog voor rust de marge: 0-2. Na de pauze ging het wel beter voor de oranjehemden, maar werd er geen positief resultaat bemachtigd.

Joost Schalk maakte na ruim een uur spelen de aansluitingstreffer en de paar honderd toeschouwers kregen hoop. Uit een bizarre hoek knalde een TSC’er echter de meer dan beslissende goal binnen achter goalie Boyd Melgert. Na afloop gaf trainer Arno Gabriëls tekst en uitleg aan Voetbalinbreda.nl. “Ik heb nog niet eerder mee gemaakt hier dat we drie wedstrijden achter elkaar verliezen.”

“Winnen is het beste medicijn in deze mindere fase van ons, maar dan moeten we er meer energie in stoppen en niet alleen een tweede helft. In de eerste helft was dat dus niet het geval en sta je 0-2 achter. We hebben de kwaliteiten om dit op te brengen alleen het komt er nog niet uit. En zeker geen 90 minuten. Daar moeten we aan werken”, vervolgt de succescoach.

”En verder zijn er bepaalde spelers die onder hun niveau spelen, waardoor andere spelers weer extra moeten compenseren. Dat gaat bij één of twee spelers wel lukken maar niet voor drie of vier. Maar gelukkig komende zondag weer de volgende kans.” En die kans is uit tegen SC Kruisland.

Klik hier voor een fotoserie van dit duel op onze Facebook-pagina gemaakt door Jos Thommassen

Beek Vooruit – TSC 1-3 (0-2) 0-1 en 0-2 TSC, 1-2 Joost Schalk, 1-3 TSC.