Datum: zondag 7 april 2019, 16:31 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit buigt voor titelkandidaat Unitas ’30

Voor Beek Vooruit werd de kraker tegen Unitas ’30 een fiasco. In 2E was het bezoek uit Etten-Leur vooral in de eerste helft veel te sterk voor de Bredase dorpelingen.

Voetballend Prinsenbeek ervoer zondag hoe het is om een ploeg tegen te komen die per se naar de eerste klasse wil. Beek Vooruit keek namelijk na drie kwartier spelen al tegen een 3-0-achterstand aan op sportpark de Heikant. Toch herstelden de Bredase dorpelingen zich na rust enigszins. Het werd nog wel 0-4, maar via de broers Joost en Loek Schalk kon de eindstand wat draaglijker worden gemaakt. Het bezoek uit Etten-Leur staat qua verliespunten op pole-position, al moet het Madese Boys, dat wel een duel meer gespeeld heeft, met een punt meer nog even koploper laten.

Beek Vooruit staat keurig op de achtste plek, maar de oranjehemden willen hoe dan ook nog een beetje stijgen de komende weken. Opvallend waren verder de directe duels tussen Unitas ’30-verdediger Tommy Croes (foto, rechts) en aanvaller Jorn Sweres (foto, links). Beide heren zijn neven van elkaar en stonden na afloop gebroederlijk na te ouwehoeren. “Voor rust kwamen we tekort en na rust toonden we dat we dat niet nog een keer mee wilden maken”, aldus Beek Vooruit-coach Arno Gabriëls tegenover Voetbalinbreda.nl. Volgend weekend reizen de Bekenaren af naar Zeelandia-Middelburg.

Beek Vooruit – Unitas ’30 ZO 2-4 (0-3)
0-1, 0-2, 0-3 en 0-4 Unitas ’30 ZO, 1-4 Joost Schalk, 2-4 Loek Schalk.