Datum: zondag 27 september 2020, 15:13 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit doet prima zaken en klopt FC Tilburg

De gebroeders Schalk bezorgden Beek Vooruit zondag in 2E een heerlijke uitzege. Helemaal omdat het thuisteam FC Tilburg heet.

Bij de nieuwe fusieclub uit 013 was er tijdens de eerste helft geen vuiltje aan de lucht voor het bezoek uit Prinsenbeek. De ploeg van nieuwbakken coach Marcel van Helmond kwam op voorsprong dankzij Joost Schalk. Zijn tweelingbroer Loek Schalk verdubbelde die marge zelfs in het hol van de leeuw. “Maar we moesten minimaal met 4-0 voorstaan”, zegt Beek Vooruit-captain Wesley van Oers tegen Voetbalinbreda.nl.

Wel was hij zeer content met de manier waarop beide goals tot stand kwamen. “Twee zeer goed uitgespeelde doelpunten. We willen steeds meer voetballen en zijn er ook meer bewust van. Beide treffers vanuit de opbouw, de voetballende oplossing zoeken. Dat is wel lekker als je daar zo mee bezig bent op trainingen, dat het dan ook lukt.”

“Na rust was het voetballend minder en bleven die gasten hoop houden”, doelt de verdediger op de 1-2, die verkeerd geraakt werd, maar er toch in hobbelde. We speelden op karakter toen en moesten nog een kwartier strijden en die volle buit over de streep trekken. En dat hebben we ook gedaan met zijn allen, als team. Ook de invallers hadden de wil om te winnen, dat is mooi om te zien.”

FC Tilburg – Beek Vooruit 1-2 (0-2)
0-1 Joost Schalk, 0-2 Loek Schalk, 1-2 FC Tilburg.