Datum: zondag 13 november 2022, 17:23 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit doet wat het moet tegen hekkensluiter Virtus

Het wisselvallige Beek Vooruit won zondag in 2C een must-win-wedstrijd. Op eigen terrein klopte het Virtus, dat moederziel alleen op de laatste plek bivakkeert.

Met een puntje uit zes competitieduels was het niet de vraag of Beek Vooruit zou winnen van het bezoek uit Zevenbergen, maar met hoeveel. Sportpark de Heikant maakte zich op voor een ouderwets doelpuntenfestijn, in het voordeel van de Bredase dorpelingen uiteraard. En zo geschiedde. Maar zo makkelijk als de uitslag lijkt, was de wedstrijd totaal niet. Virtus had tijdens de pauze voor moeten staan, maar dankzij puike slidings van Thijs Rijmering voorkwam de club uit Prinsenbeek ellende.

En dan zijn daar natuurlijk de tweelingbroers Joost en Loek Schalk, die de meubelen redden. Joost Schalk (foto) brak de ban en Loek Schalk zorgde voor het comfortabele gevoel tijdens de break: 2-0. De gastheren van trainer Jack Sweres zag na rust hoe Virtus uit het niets terug in de wedstrijd kwam: 2-1. Het werd spannend, maar Mees Vermeulen nam een prachtige lange pass goed aan en schoot hem dito binnen: 3-1. Op dat moment brak het verzet van de uitploeg: Joost Schalk trapte de 4-1 binnen en Jorn Sweres bepaalde de eindstand.

Voor verdediger Bas Frijters was het een opluchting, zo bleek toen Voetbalinbreda.nl hem na afloop sprak. “We hebben vandaag weer ‘gewoon’ gewonnen. Het had ook 8-8 kunnen zijn. We hadden makkelijk achter kunnen staan met de rust. Het klopt dat we nog steeds wisselvallig zijn, maar we winnen vandaag op kwaliteit.”

Beek Vooruit – Virtus 5-1 (2-0)
1-0 Joost Schalk, 2-0 Loek Schalk, 2-1 Virtus, 3-1 Mees Vermeulen, 4-1 Joost Schalk, 5-1 Jorn Sweres.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss