Datum: maandag 6 juni 2022, 15:43 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit en Bavel scoren er op los en delen de koek

Maandagmiddag vielen de goals als de vele regendruppels in Prinsenbeek. De derby tussen de Bredase dorpsclubs eindigde onbeslist in 2E.

Eigenlijk gewoon een duel om des keizersbaard, daar de Bekenaren als wisten dat ze veilig waren en de Baviaonen de nacompetitie in moeten om handhaving af te dwingen. Misschien daarom ging het dan ook helemaal los in beide frontlinies. Niek Akkermans opende de score op sportpark de Heikant, maar Joost Schalk pareerde al snel: 1-1.

Rob Vermeer bepaalde de ruststand namens de thuisclub 2-1, maar in de tweede helft sloeg Akkermans opnieuw toe met een goal. Ivar Bal maakte er zelfs 2-3 van, maar de ploeg van coach Coen Rijppaert mocht blij zijn dat het niet verloor uit eindelijk. Joost Schalk en Teun Bulkmans kantelden de wedstrijd namelijk met ieder een goal: 4-3.

Het publiek was de grote winnaar, want op het veld kwam er geen winnaar. Daan Diepstraten pikte ook weer eens een goaltje mee en liet de knotsgekke 4-4-uitslag in de archieven printen. Beek Vooruit gaat lekker op vakantie, terwijl Bavel aan de bak moet. Komend weekend strijden zij tegen Vlijmense Boys, waarbij een nederlaag degradatie betekent.

Beek Vooruit – Bavel 4-4 (2-1)
0-1 Niek Akkermans, 1-1 Joost Schalk, 2-1 Rob Vermeer, 2-2 Niek Akkermans, 2-3 Ivar Bal, 3-3 Joost Schalk, 4-3 Teun Bulkmans, 4-4 Daan Diepstraten.