Datum: maandag 2 mei 2022, 19:53 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit en coach Van Helmond per direct uit elkaar

Marcel van Helmond is niet langer de coach van zondag tweedeklasser Beek Vooruit. Eric van de Wiel, ex-speler/trainer van het bekende zaterdagteam uit het Bredase dorp, neemt voorlopig de honneurs waar bij de degradatiekandidaat van 2E.

“Vanwege tegenvallende resultaten van het eerste voetbalteam van Beek Vooruit hebben Marcel van Helmond en het bestuur van Beek Vooruit in goed overleg besloten om per direct de samenwerking te beëindigen. Eerder was al bekend dat van Helmond na dit seizoen zou stoppen bij Beek Vooruit. De taken van van Helmond worden voorlopig waargenomen door Eric van de Wiel”, zo meldt de vereniging uit Prinsenbeek maandagavond aan Voetbalinbreda.nl.

Wesley van Oers gaat Van de Wiel assisteren. Hij is vorig jaar nog gestopt als selectiespeler. “Daar ben ik blij mee”, zegt Van de Wiel. “We gaan er vol voor de komende weken”, aldus de kersverse interim-coach.

De oranjehemden verloren zondagmiddag nog bij RBC met 2-0 en hebben alleen FC Tilburg nog onder zich staan. Die ploeg heeft vier punten minder dan de Bekenaren en komt dit weekend naar sportpark de Heikant voor een ongekende kraker.