Datum: zondag 9 december 2018, 17:48 - Auteur: Redactie

‘Nostalgisch’ Beek Vooruit en Zeelandia-Middelburg scoren niet

In Prinsenbeek speelden Beek Vooruit en Zeelandia-Middelburg zondag tegen elkaar in 2E. Beide ploegen sloten af met een doelpuntloze, doch spannende remise.

Ondanks het feit dat er geen doelpunten vielen op sportpark de Heikant, zat de spanning er zeker in. De bezoekers uit Zeeland zaten net iets beter in de wedstrijd, maar de punten werden na ruim anderhalf uur spelen netjes verdeeld. “Toch kregen we vlak voor tijd twee vrije trappen op de rand van hun strafschopgebied. Boye Snoek en Joost Schalk konden die helaas niet verzilveren. Aan de andere kant blokten wij een paar schoten via Menno Baremans en Bas Sweep.”

“Weinig kansen verder, dus ben blij met een punt, want recht op een zege hadden we niet echt”, aldus Beek Vooruit-coach Arno Gabriëls na afloop tegen Voetbalinbreda.nl. Hij zag zijn ploeg overigens in schitterende retro-shirts spelen. Omdat de Bekenaren al 50 jaar op het complex acteren, kregen de huidige spelers uit handen van spelers uit 1968 de nostalgische tricots (fot0). Veteranen als Antoon van den Eijnden, Wil Vriens, Michel Hennekam, Toon Vincenten, Toon Lauwen en Jan Naalden om precies te zijn.

Enfin, Beek Vooruit doet het gewoon weer prima. Met twee duels minder dan de concurrentie is de negende plek een feit. Als de twee inhaalwedstrijden echter worden gewonnen, dan is de top vijf zomaar een feit. Komend weekend treden de Bredase dorpelingen aan bij titelkandidaat Unitas ’30 in Etten-Leur.

Beek Vooruit – Zeelandia-Middelburg 0-0.