Datum: zondag 7 april 2024, 16:19 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit geeft het allemaal weg in de tweede helft

In het gevecht met het degradatiespook leek Beek Vooruit puike zaken te doen zondag, maar de eerste drie kwartier werden opgevolgd door een rampzalige tweede helft. SVSSS won uiteindelijk in 2C.

In Udenhout ontvouwde zich een duel, zoals alleen Beek Vooruit die jaar in jaar uit kan afwerken. Veel goals, nog meer emoties en uiteindelijk een mentale opdoffer. Want de wereld zag er rooskleurig uit toen Loek Schalk de score opende. SVSSS pareerde wel, maar Jorn Sweres (foto) bracht zijn vader en coach Jack Sweres in extase met de belangrijke 1-2.

De Bekenaren konden die voorsprong niet lang vasthouden. Sterker nog, de gastheren walsten over de gasten uit Prinsenbeek heen. Pas bij een 5-2-stand kon Sweres met zijn tweede van de middag, een vrije trap op randje 16, het leed nog wat verzachten. Met slechts twee ploegen onder zich is het degradatiespook nadrukkelijk aan het flirten met de oranjehemden. Kind van de club en verdediger Bas Frijters sprak met Voetbalinbreda.nl.

“Drie duels terug zeiden we dat we van de acht duels er vijf moesten winnen. Nu is dat nog zo alleen zijn er nog maar vijf duels te spelen. We geven de wedstrijden te makkelijk weg. Gister was ook weer onnodig, maar het is geen incident meer, het gebeurt al weken. We zullen echt punten moeten gaan pakken en wat geluk moeten hebben met onze concurrenten die moeten morsen om de nacompetitie te ontlopen.”

SVSSS – Beek Vooruit 5-3 (1-2)
0-1 Loek Schalk, 1-1 SVSSS, 1-2 Jorn Sweres, 2-2, 3-2, 4-2 en 5-2 SVSSS, 5-3 Jorn Sweres.