Datum: zondag 5 november 2023, 17:42 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit glijdt onderuit bij laagvlieger Gilze

Beek Vooruit toonde zondag weer eens aan in 2C dat het als tweedeklasser wisselvallig is en blijft. Gilze won voor eigen publiek van de ploeg uit Prinsenbeek.

In en tegen Gilze spelen: het blijft lastig op het mooie complex en de fanatieke thuisaanhang. Toch slaagde Joost Schalk er in om het bezoek uit het Bredase dorp op voorsprong te knallen. Lang duurde de luxe van de leiding hebben niet in het hol van de leeuw, want Gilze kantelde het duel voor rust nog.

Diezelfde Schalk slaagde er in de tweede helft echter in om de gelijkmaker te produceren en op dat moment kon het alle kanten op. Het viel echter niet de zijde van coach Jack Sweres en co op, want de Gilzenaren gaven gas en sleepten de driepunter vakkundig uit het vuur door de 3-2 en 4-2 te scoren.

Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met clubman verdediger Bas Frijters, die ondanks hersteld te zijn van zijn blessure, de pot vanaf de bank moest bekijken mede omdat hij slechts eenmaal getraind had. “We verliezen uiteindelijk wel terecht denk ik maar, het is altijd hetzelfde verhaaltje. Tegen mindere tegenstanders hebben we het altijd lastig. We gaven vier goals veel te makkelijk weg en dan wordt het uiteraard lastig om zulke potjes te winnen.”

Gilze – Beek Vooruit 4-2 (2-1)
0-1 Joost Schalk, 1-1 en 2-1 Gilze, 2-2 Joost Schalk, 3-2 en 4-2 Gilze.