Datum: zondag 24 februari 2019, 18:30 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit haalt heel hard uit bij de hekkensluiter

Zeven dagen geleden slikte Beek Vooruit nog een nederlaag en kreeg het vijf tegengoals in 2E. Zondag scoorde het zelf vijf treffers en won het weer: Hoeven was het slachtoffer.

De hekkensluiters wisten dat ze op een getergd bezoek konden rekenen. De beschamende nederlaag van de ploeg uit Primsenbeek een week eerder moest en zou weggespoeld moeten worden middels een uitzege. En zo geschiedde. Het was de laatste weekjes wat stil rondom de gebroeders Schalk, dus U raadt het al: het spitsenduo stond op in het blauwe dorp, waar Bredanaar Eric Koenraads coach is.

Loek Schalk opende de score namens de Bredas dorpelingen, maar tot ergernis van het meegereisde publiek stond de gelijkmaker al heel snel op het bord. Paniek was er echter niet: de oranjehenden sloegen via Loek Schalk wederom toe. Zijn 1-2 werd opgevolgd door de 1-3 van zijn broer Joost en betekende en passent ook de comfortabele ruststand.

Beek Vooruit weigerde te verslappen en concentreerde zich optimaal. Joost Schalk maakte zijn tweede treffer van de dag en het slotakkoord was voor Loek, die door een penalty zijn hattrick voltooide. Winnend coach Arno Gabriëls sprak na afloop met Voetbalinbreda.nl. “Het was een goede overwinning, we hebben ons gerevancheerd voor een week geleden.”

”Vandaag hadden we een sterke Menno Baremans en Ruben Goedhart. Ook Nils Nagelkerke was goed, dat scheelt allemaal in de omschakeling. Nu kunnen we carnaval vieren. We hebben een gemengde training gepland met de dames en daarna is iedereen een week vrij.” U leest het al, het jaarlijkse feest zal zoals gewoon vooral in ‘De Beek’ los gaan barsten.

Hoeven – Beek Vooruit 1-5 (1-3)
0-1 Loek Schalk, 1-1 Hoeven, 1-2 Loek Schalk, 1-3 en 1-4 Joost Schalk, 1-5 Loek Schalk (pen.).