Datum: donderdag 13 juni 2024, 20:55 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit heeft opvolger voor Jack Sweres: Coen Rijppaert is de nieuwe trainer

Jack Sweres werd onlangs onverwachts verteld dat zijn contract toch niet verlengd zou worden na een eerder akkoord en dus moest Beek Vooruit op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De club uit Prinsenbeek, die vorige maand degradeerde naar de zondag derde klasse, heeft in huidig Bavel-coach Coen Rijppaert (foto) zijn opvolger aangesteld.

Op het digitale thuis van de Bredase dorpsclub geeft het bestuur aan waarom de keuze op Rijppaert is gevallen. “Wij zijn verheugd om Coen Rijppaert te introduceren als onze nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2024-2025. Met jarenlange ervaring als trainer en een bewezen trackrecord in spelersontwikkeling, past Coen goed bij de plannen van Beek Vooruit om met de huidige jonge selectie een eerste elftal te bouwen dat herkenbaar voetbalt en de ambitie heeft om de komende jaren terug te keren in de tweede klasse.”

“Coen is een teambuilder met goede communicatieve vaardigheden en het vermogen om zowel spelers als staf te inspireren. We kijken uit naar het seizoen 2024-2025 en een mooie samenwerking met de spelersgroep en staf van Beek Vooruit 1 en 2 onder zijn leiding.” Rijppaert zelf moet echter nog aan de bak zondagmiddag. Op het terrein van Gilze wacht dan namelijk de finale om handhaving in 2C tegen GSBW, dat juist wil promoveren. Als Bavel verliest komt er een saillante ontmoeting volgend seizoen in de zondag derde klasse tussen zijn huidige ploeg en zijn toekomstige ploeg.