Datum: dinsdag 13 juni 2023, 11:33 - Auteur: Mica de Montigny

Beek Vooruit hengelt Noud Eggly op de valreep binnen

Voormalig NAC Breda-talent Noud Eggly (foto) verdedigt komend seizoen de clubkleuren van Beek Vooruit. De 22-jarige linkspoot was de laatste seizoenen actief namens UVV ’40, maar verlangt naar een hoger niveau. Voetbalinbreda.nl sprak met hem.

Negen jaar lang was de technische linksback, die ook graag als middenvelder speelt, actief in de jeugdopleiding van NAC, waar hij Jong NAC Breda net niet haalde omdat hij stopte. Toch ging hij in 2019 aan de slag bij Baronie, waar hij uiteindelijk geen lang avontuur meemaakte. Bij UVV, in een vriendenteam en heel soms het eerste team helpend, sleet hij de afgelopen tijd. “Maar tot een maand geleden woonde ik in Rotterdam. Nu woon ik weer in Breda en heb ik meer tijd gekregen om te voetballen. En ik merkte dat ik weer op een hoger niveau wilde gaan spelen en trainen dan bij UVV. Eén van m’n beste vrienden, Flemming Oprel, speelt natuurlijk ook bij beek vooruit en zei ‘waarom kom je niet bij ons spelen’. Na een gesprek met hun coach Jack Sweres was het eigenlijk snel geregeld en heb ik zin om volgend seizoen weer te laten zien dat ik goed kan voetballen.”

Eggly zal geen totale vreemdeling zijn voor het keurkorps uit het Bredade dorp. “Ik heb tijdens de Corona-tijd al een aantal maanden meegetraind. Toen heb ik ervaren dat Beek Vooruit een mooie club is waar jongens al lang voetballen. Ik ken ook veel jongens uit het team en Prinsenbeek is geen onbekend terrein voor mij. Het is een team wat al jaren stabiel meedraait in de zondag tweede klasse met veel goede en ervaren spelers. Een team waarmee ik op het veld kan laten zien dat we goed kunnen voetballen en daarnaast ook veel plezier heeft met elkaar. Vorige week heb ik het laatste gesprek gehad waarbij het rond is gekomen. Het duurde nog even voordat de goedkeuring van UVV er was, maar gister werd de overschrijving officieel. Ik heb er erg veel zin in.”

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss