Datum: zondag 30 oktober 2022, 17:18 - Auteur: Redactie

Beek Vooruit houdt punt over aan bezoek van Antibarbari

Beek Vooruit speelde zondagmiddag in 2C gelijk tegen Antibarbari. In Prinsenbeek waren de Rotterdammers en de ploeg uit Prinsenbeek aan elkaar gewaagd.

Antibarbari: een studentenvereniging uit Rotterdam. In 1991 opgericht met een naam afkomstig van één van de werken van de filosoof Desiderius Erasmus. Hij schreef in 1520 het boek Antibarbarorum Liber wat zoveel betekent als “Het boek tegen de onbeschaafden.” Deze titel in de eerste naamval enkelvoud is vrij vertaald Antibarbari en daar moest Beek Vooruit de degens mee kruisen.

Echt gastvrij opereerden de Bredase dorpelingen niet, want tien minuten voor rust nam Beek Vooruit brutaal de leiding. Een goede verdedigende ingreep van Teun Bulkmans en dito pass op Joost Schalk zorgde voor dreiging, want diezelfde Schalk stak zijn tweelingbroer Loek Schalk (foto) weg. Die kapte op zijn beurt de vijandelijke doelman uit en prikte behendig binnen: 1-0 voor de oranjehemden.

In de tweede helft reageerden de Zuid-Hollanders echter bekwaam. Een mooi afstandsschot belandde achter de vorige week week definitief gekozen eerste doelman: Teun van Kerkvoorde. En daar bleef het bij op sportpark de Heikant. Hoog tijd voor Voetbalinbreda.nl om bij te praten met rechtsback Bas Frijters.

“We hebben een punt gewonnen, ze hebben een goede ploeg. Maar wij hebben met heel de ploeg goed verdedigd, keihard gewerkt en zijn zeker tevreden met dit resultaat. Het was een mooie pot voetbal al met met al.”

Beek Vooruit – Antibarbari 1-1 (0-1)
0-1 Antibarbari, 1-1 Loek Schalk.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss